Românii, cobaii Europei

Cornel ŞomâcuNu trebuie să dai dovadă de o inteligență peste medie ca să îți dai seama că România este supusă unui experiment bezmetic care ne-ar putea costa însăși ființa acestui neam. Cum altfel am putea eticheta experimentul privind Legea dării în plată unde Președintele, Guvernul și Parlamentul au fost puși la colț de bănci pe o lege care, aplicată corect, ar mai reduce povara românului de rând? Dacă chiar nici o hotărâre nu se mai ia la București în Parlamentul României mai merită să păstrăm aceste instituții?
Cu o nesimțire de fanarioți, sfidând și cea mai elementară logică dar promovați pe majoritatea canalelor media, reprezentanții băncilor străine ne amenință că nu vom mai lua credite și că va fi vai și amar de noi. Acum ar fi momentul ca DNA să ancheteze-nu trebuie să ne facem iluzii-cum au ajuns toate băncile românești pe mâini străine dar cum nu sunt patroni români sigur nu este nici o infracțiune. Practic românul care a sacrificat mult să ia o locuință prin credit, la salariile din România e o performanță pentru fiecare, se vede acum obligat să dea locuința băncii după ce a plătit rate ani de zile și mai rămâne și cu datorii pe o generație, în cazul fericit. Cu mici excepții, câțiva politicieni sinucigași sau care nu pot fi șantajați cu dosare, nimeni nu spune nimic. Nu vedem decât „fanarioții” care ne fac cum le vine în gură și ne spun ce favoare ne fac ei cu aceste credite cu avans mic!
Cu ajutorul organelor media, finanțate de băncile care ar putea avea pierderi dacă se aplică legea, românii află că sunt sortiți robiei pe viață și mai sunt și vinovați pentru asta. Adică banca căreia i-ai plătit 10 ani doar dobânzi, care ți-a evaluat locuința la prețuri uriașe, ți-a dat un „ajutor” de care viitorii candidați nu vor mai beneficia. Dacă nu ar fi noaptea minții, am putea spune că tuturor ne-a spălat cineva creierul. Beneficiind de complicitatea media, românii află că nu pot să beneficieze de această lege că ar putea să exploateze condițiile și dezvoltatorii, nimic mai fals, dar cine să mai verifice. Cine să se mai întrebe cum se face că dacă ar beneficia, prin absurd, o societate comercială ar trebui să achite persoanele fizice un avans mai mare? E doar un șantaj ordinar la care băncile beneficiază de suportul unor instituții ale statului. Cum să mai etichetezi poziția BNR condusă de eternul Mugur Isărescu care cere ca legea să se aplice doar la creditele noi?