România, țara nimănui

Cornel ŞomâcuÎn una din ultimele ediții ale emisiunii PANORAMIC de la N-SAT TV îmi exprimam neîncrederea în cele declarate de premierul Dacian Cioloș privitoare la faptul că nici un ministru și, în primul rând premierul, nu o să-și ia concediu în vara asta că ”țărișoara”, că poporul bla, bla…Bineînțeles că am avut dreptate, premierul a plecat în concediu iar miniștrii săi, când nu înjură PSD-ul, sunt de negăsit pe plaiuri mioritice. Să ne înțelegem că nimeni nu le reproșează dorința de repaus, e firească și poate meritată, condamnabile sunt minciuna și lipsa de eficiență proverbială. La aproape un an din momentul când au fost instalați la Palatul Victoria printr-un artificiu marca Iohannis, tehnocrații înregistrează un bilanț de-a dreptul negativ iar miniștrii Prună și Ghinea sunt exemplul perfect pentru care Parlamentul nu a lăsat Guvernul să dea ordonanțe, vă dați seama ce ar fi putut ieși din mâna celor doi!
Nu doar că premierul a plecat în concediu dar și președintele Iohannis a făcut-o într-un final. O adevărată telenovelă, mai întâi a anunțat că pleacă, apoi nu a mai plecat și după aceea s-a răzgândit. Pentru mai multe zile România nu a avut nici președinte și nici premier, motiv sancționat până și de fostul președinte Traian Băsescu. Dar câinii latră și ursul merge, politicienii respectivi par să fie imuni la orice proteste și foarte siguri că își vor păstra pozițiile și în continuare, indiferent de rezultatul alegerilor. ”Adică români nu contează ce votați, noi facem tot ce ne taie capul fără să dăm seamă nimănui!” Cine spune că guvernul tehnocrat a fost votat pe bune în Parlament să se gândească cum s-a produs acea investire, cu DNA-ul și Poliția la ușă și cu câteva mii de mitingiști de profesie în piață. Și nici măcar aceste lucruri nu ar fi atât de grave dacă România ar fi băgată în seamă pe plan extern, lucru ce nu se întâmplă.
Cancelarul german Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică pentru pregătirea summitului european ce va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava (la care Anglia nu va participa). Culmea este că în aceste zile vine în zona noastră, se întâlnește cu vecinii dar nu și cu românii. Acum ar putea fi două motive, ori nu a vrut să le strice concediul președintelui și premierului ori știe că indiferent ce zice, România votează pentru. Din nefericire, această realitate crudă ne arată că am rămas ai nimănui în Europa, nu suntem băgați în seamă nici de complezență!