Romania condusă prin dosare penale și servicii secrete

Așa cum prevedeam, brokerii puterii și-au făcut datoria iar liderul lor absolut, Traian Băsescu, poate zâmbi, cel puțin pentru acest moment, fericit. Au mai păcălit o data România și, bineînțeles, pe români.

Primul ministru interimar, Mihai Răzvan Ungureanu, face guvernul
Primul ministru interimar, Mihai Răzvan Ungureanu, face guvernul

Instalându-l ca prim ministru pe Mihai Răzvan Ungureanu, președintele a confirmat, în disprețul deplin al democrației participative, ceea ce politicienii bănuiesc, iar poporul gândește: serviciile secrete conduc România prin Traian Băsescu.
Așa se pot explica o mulțime de “afaceri politice” din ultimii ani, pornind de la înscăunarea lui Traian Băsescu ca președinte al României de două ori și terminând cu modul în care a fost “reconfigurat” Parlamentul României și creată o majoritate guvernamentală nelegitimă prin apariția unui pseudo-partid, pretins militarizat, constituit prin șantaj politic cu iz penal sau de afaceri clientelare sau “mutări în plic”.
Este un lucru extrem de grav ca la 22 de ani de la Revoluția din 1989, structurile secrete ale statului, prin lideri mai mult sau mai puțin vizibili, se implică “pe față” în administrarea țării, depășindu-și în mod flagrant rolul constituțional și legal rezervat de actualul sistem democratic din România.
Adevărul este ca disperarea lui Traian Băsescu de a-și salva ce a mai rămas din cariera politică, precum și groaza PDL-ului că nu va mai intra în viitorul Parlament au născut asemenea combinații monstruoase. Pentru acești oameni nu mai contează nici măcar aparențele, pe care s-au chinuit să le păstreze până acum.
Totodată, un nou guvern în care se vor regăsi, cum bine se vede, aproape aceiași oameni din Guvernul Boc, de la Elena Udrea la Gabriel Oprea și în care nici nu mai contează noile pete de culoare (Vass, Boureanu, Berca sau alții ca ei)  nu este de natură să producă o schimbare de substanță în abordarea gravelor probleme economice și sociale cu care se confruntă România în prezent.
Va fi guvernul lor. Al serviciilor și firesc al aceleiași coaliții toxice (PDL – UDMR – UNPR). Unde este poporul și revendicările sale din stradă? Niciunde.
USL nu va vota acest guvern și cere în continuare alegeri anticipate, singura variantă politică acceptată astfel încât România sa poată porni pe un alt drum, în care transparența deciziilor și competența liderilor să garanteze poporului român prosperitate și demnitate.

Ioan Chelaru