Reuniune Erasmus+ în Insulele Canare-Spania

          Școala Gimnazială Cărpiniș implementează proiectul Erasmus+  „Ensemble, nous dessinons lavenir!”, care are ca obiectiv dezvoltarea creativității elevilor, stimularea potențialului intelectual și artistic al acestora, prin desfășurarea de activități nonformale care promovează egalitatea de șanse, în vederea sprijinirii elevilor din mediile sociale defavorizate și a reducerii abandonului școlar.

          Parteneri în acest proiect sunt Spania (coordonatorul proiectului), România, Grecia, Bulgaria și Lituania.

           În perioada 23-26 mai 2022, coordonatorul spaniol, centrul educativ CEIP José Luis Albendea y Gómez de Aranda, a organizat a doua mobilitate a proiectului, o  activitate de formare și învățare care a avut ca temă „Instrumente WEB și aplicații de învățare”.

          Activitatea din insula La Palma a presupus patru zile de formare și învățare, de schimb de experiență, metode și tehnici de lucru între școlile care fac parte din proiect. După primirea festivă a partenerilor, am vizitat clasele, am cunoscut profesorii, elevii.

Au fost organizate traininguri axate pe „Aplicații educaționale”, „Gamification”, „Plickers”, „Kahoot”. De asemenea, ne-a fost prezentat sistemul de învățământ spaniol.

          În scop cultural, participanții proiectului au vizitat vulcanul Cumbre Vieja, piscina naturală Charco Azul, pădurea Los Tilos, capitala Santa Cruz de la Palma, orașul San Andres, Llanos de Aridane.

Prof. Cătălin Lăcătușu