Rețetă tort diplomat cu fructe

Loading

tort-diplomat
Dificultate: medie | Timp: 2h 30 min

Ingrediente:
8 oua;
500 gr. zahar;
400 ml lapte;
2 pachete frisca;
60 gr. gelatina;
2 pachete zahar vanilat;
2 linguri esenta de rom;
fructe multe taiate marunt.

Mod de preparare: Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat albusurile spuma cu 400 gr. zahar si se pun la rece. Se freaca galbenusurile cu 100 gr. zahar si se amesteca cu gelatina inmuiata in lapte. Se fierb pe baie de abur pina se face ca smintina (sa nu se ingroase prea tare). Se lasa putin la racit. Se ia un castron mare de plastic si se rastoarna acolo gelatina cu restul, jumatate din frisca, albusurile, fructele, zaharul vanilat si esenta de rom. Inainte de toate acestea, se pregateste o cratita cam de 4 litri cu pereti inalti, in care se pune o punga de plastic cu care se imbraca peretii si fundul. Se amesteca toate ingredientele repede in castron si se toarna amestecul in cratita cu punga. Se lasa in frigider aproximativ o ora, apoi se rastoarna pe un platou.
Mentiuni: Se orneaza cu frisca si fructe.