Reţetă tort diplomat

Loading

Dificultate: medie | Timp: 1 h.
Dificultate: medie | Timp: 1 h.

Ingrediente:
6 gălbenuşuri;
2 căni de zahăr (aprox 250g fiecare);
1 cutie compot de ananas;
4 plicuri gelatină;
500 ml friscă;
200 g piscoturi;
fructe.

Mod de preparare: Se bat cele 6 galbenusuri bine, apoi se amesteca cu cele 2 căni de zahăr şi sucul din conservă de ananas. Se pun pe foc mic până la dizolvarea zahărului şi se amestecă bine până se formează o compoziţie mai groasă, apoi se dă la rece. Se dilzolva cele plicurile de gelatina in aprox 200 de ml de apa calduta. Aceasta se dizolva prin bain-marie la foc mic. Gelatina dizolvata se amesteca cu “ciulamaua” rece, dupa care compozitia rezultata se amesteca cu frisca lichida batuta in prealabil. Se toarna compoztia obtinuta din ciulama si gelatina treptat in vasul in care este frisca si se amesteca pana la obtinerea unui “aluat” uniform. Se toarna compozitia obtinuta intr-un vas tapetat cu folie de impachetat transparenta in care am asezat in prealabil fructe si pe margine piscoturi. Deasupra compozitiei se aseaza piscoturi pana acoperim toata suprafata. Se da la rece cel putin 3 ore.
Mentiuni: Se poate orna cu frisca.