1 ceapă medie
1 lingură de ulei
250 g cuşcuş
1/2 cub de supă
125 g mazăre din conservă sau ”mange tout”
1 ardei gras roşu
3 portocale
zeamă de lămâie după gust
Se taie ceapa cubuleţe. Se căleşte în ulei până se înmoaie şi devine translucidă. Între timp se taie ardeiul şi ”mange tout” julienne. Dacă folosiţi mazăre, aceasta se clăteşte bine în apă rece. Portocalele se cojesc, se curăţă de sâmburi şi se taie în felii.
Jumătatea de cub de supă se fărâmiţează şi se pune în 250 ml de apă (se verifică pe ambalaj dacă este cantitatea corectă pentru 250 ml de apă). Se face supa pe foc sau la microunde. Când ceapa este călită se adaugă cuşcuşul şi se amestecă la foc mic câteva secunde. Se dă tigaia deoparte şi se toarnă supa peste cuşcuş. Se acoperă şi se lasă 5 minute.
Se amestecă cuşcuşul cu o furculiţă pentru a se separa granulele. Se adaugă mazărea sau „mange tout”, ardeiul şi portocala tăiate şi se amestecă. Se pune zeama de lămâie şi se amestecă din nou. Se umplu jumătăţile de ardei si se servesc imediat.