Special

Politică

Istorie

Gorjul

Patrimoniu

Home » Magazin » Rețetă Salată Caesar

Rețetă Salată Caesar

Submitted by on 1 April 2016articol citit de 948 ori | No Comment

reteta-salata-caesarIngrediente

150 g piept de pui
6 felii pâine
2 linguri ulei
2 salate verzi
2 linguri parmezan
sare şi piper
Pentru sos
4 fileuri de anşoa
1 lingura capere
150 ml smântână
sare şi piper
1 lingura oţet din vin
1 căţel de usturoi
1 lingura parmezan ras

PREPARARE

O salată tipic newyorkeză – deşi n-au avut nicio legătură cu Cezar – şi-a făcut drum în farfuriile restaurantelor din întreaga lume. Fă-ţi şi tu acasă salata Caesar!
1. Se prepara întâi sosul pentru care se pun într-un vas fileurile de ansoa taiate, caperele si usturoiul feliat. Se adauga smântâna şi oţetul si se mixeaza. Dupa completa marunţire, se potriveste gustul cu sare, piper si un pic de parmezan ras. Se da la rece.
2. Carnea se unge cu o lingura de ulei si se prajeste în tigaie 5 minute. Apoi, pâinea taiata cuburi se rumeneste de asemenea în tigaie cu a doua lingura de ulei. Se scot pe servete de hârtie.
3. Într-un castron se pune salata spalata, apoi se asaza carnea taiata, crutoanele de pâine si parmezanul ras. Se sareaza şi se pipereaza dupa gust şi se aduce la masa cu sosul alaturi.

Comments are closed.