Reţetă mâncare de cartofi

 92 total views

Timp: 1 ora | Dificultate: redusă
Timp: 1 ora | Dificultate: redusă

Ingrediente

1/2 kg cartofi,
2 cepe,
3-4 roşii,
pasta de tomate,
2 buc ardei,
1 morcov,
puţină ţelină,
mărar,
pătrunjel verde,
sare, piper

Ceapa se curăţă, se spală ,se taie mărunt sau peştisori şi se înăbuşă în puţin ulei şi apă fiartă până devine sticloasă, se adaugă morcovul, ţelina şi ardeiul tăiat cubuleţe. Se toarnă apă fierbinte şi se lasă să fiarbă. Cand sunt aproape fierte se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe. Cand sunt aproape fierţi se adaugă roşiile tăiate mărunt, puţin suc de roşii sau pastă de tomate. Se potriveste de sare şi condimente.
Menţiuni: Când a scăzut suficient şi sunt fierte legumele adăugaţi verdeaţa tocată mărunt şi opriţi focul.