1 kg cartofi sau dovlecei sau vinete
Se taie ceapa cubuleţe mici şi se căleşte în ulei şi apă. Când este aproape translucidă se pune carnea tocată şi se mai lasă 5 minute. Se adaugă bulionul şi condimentele şi se mai lasă să fiarbă alte 5 minute. Se lasă să se răcească. Când e rece se amestecă cu 3 ouă bătute bine şi pătrunjelul.
Între timp se curăţă cartofii de coajă şi se taie felii de 1 cm grosime. Dacă folosiţi dovlecei sau vinete se presară sare pe felii şi se lasă 20 de minute pe un şervet care să absoarbă zeama formată.
Într-o tavă de 22×33 cm se pune un strat de cartofi, apoi se pune carnea şi al doilea strat de cartofi. Se acoperă cu apă sau supă. Se dă la cuptor la foc mediu 450°F cam o oră. Se verifică dacă s-au fiert cartofii. Se serveşte caldă cu smântână.