600 g pastă de mici vită+oaie
12 felii bacon crud-afumat
scobitori sau beţe de frigărui
Pentru garnitură
500 g cartofi
5-6 căţei de ustu
ulei pentru prăjit
sare
piper
2 lingurite pastă de roşii
1 legatura mărar
salată verde
2 roşii
oţet balsamic
PREPARARE
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă la răcit. Se curăţă de coajă, se taie felii mai mari şi se rumenesc în puţin ulei de floarea-soarelui.
2. Se curăţă usturoiul şi se presară peste cartofii înăbuşiţi, se adaugă şi pasta de roşii, se potrivesc cu sare şi piper, după gust. La sfârşit se presară mărarul proaspăt, tocat mărunt. Se opreşte focul şi cartofii se acoperă şi se dau de-o parte.
3. Mititeii se pregătesc în felul următor: cu mâinile umede se rulează pasta în aşa fel încât să se formeze micii. E important să nu fie prea groşi deoarece, dacă sunt înveliţi în bacon, nu se pătrund.
4. Se rulează feliile de bacon şi ca să nu se desprindă pe grătar, se prind cu scobitori. Se coc pe grătarul încins şi se întorc la intervale mici. După ce s-au rumenit, se servesc calzi, cu garnitură de cartofi ţarăneşti şi cu salata verde. Se ornează cu roşii proaspete.