450 gr de sparanghel proaspăt
320 ml de lapte,
60 gr de smântână cu 30% grăsime,
3 gălbenușuri,
120 gr de zahar
si un praf de sare.
Mod de preparare:
1. Îndepărtați cu grijă partea lemnoasă a sparanghelului și puneți-l la fiert pentru 2-3 minute în apă clocotită cu sare.
2. Din apa fierbinte, transferați sparanghelul într-un vas plin cu apă cu gheață. Așa își va păstra textura și culoarea frumoasă.
3. Mixați bine cele 3 gălbenușuri cu zaharul.
4. Puneți la fiert laptele amestecat cu smântână la temperatura medie.
5. Când amestecul atinge punctul de fierbere, îndepărtați-l de pe plită și adăugați treptat gălbenușurile mixate cu zahăr, amestecând continuu cu un tel.
6. Puneți vasul din nou pe plită la o temperatură moderată și amestecați constant până când crema rămâne pe spatulă.
7. Puneți sparanghelul într-un blender, turnați crema deasupra și obțineți un amestec omogen.
8. La final treceți compoziția care s-a răcit printr-o sită deasă și băgați-o pentru câteva ore la congelator.
Înghețată de sparanghel este gată O puteți savura cu puțin sirop de arțar deasupra.