400 g cartofi făinoşi
100 g făină
5 linguri de zahăr
8 prune
50 ml ulei
un pahar de 200 ml cu pesmet
scorţişoară (opţional)
Se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe. După ce s-au fiert se pisează cu furculiţa sau se dau prin maşina de tocat. Când s-au răcit se amestecă cu făina şi o lingură de zahăr. Coca va fi un pic moale şi puţin lipicioasă. Se împarte în 8 părţi. Se curăţă prunele de sâmburi şi în locul acestora se pune puţin zahăr. Mâinile se udă cu apă. Se ia câte o bucată de cocă în mână şi se întinde un pătrat cât să încapă o prună. Se rotunjeşte în mână astfel încât pruna să fie uniform acoperită. Se pune la fiert o cratiţă cu suficientă apă cât să acopere găluştele. Când a început să clocotească se dă focul mic şi se pun găluştele. Se lasă cam 10-15 minute sa fiarbă, până se ridică la suprafaţă. Într-o tigaie se pune uleiul şi pesmetul, la foc mic şi se amestecă din când în când. Când s-a rumenit se dă la o parte de pe foc. După ce s-a răcit se pun 3-4 linguri de zahăr şi eventual puţină scorţişoară. Găluştele fierbinţi se tăvălesc bine prin pesmet. Se servesc calde sau reci, după preferinţă.