225 g crema de brânză „Philadelphia”
225 g unt
250 g faină
1 borcan de gem sau dulceaţă (caise, prune, vişine, etc)
zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se pune untul într-un castron şi se amestecă. Se adaugă cremă de brânză. Se amestecă până când compoziţia capătă o culoare uniformă. Se adaugă faina toată o dată şi se amestecă până se încorporează. Consistenţa aluatului va fi destul de moale. Se înveleşte în folie şi se dă la frigider 2-3 ore. Se împarte coca în 4 părţi egale. Se ia o bucată de coca şi se întinde un pătrat cu o grosime de aproximativ 3 mm. Se împarte în pătrate cu latura de 8 – 10 cm. Se pune gem sau dulceaţă într-un colţ, se formează cornuleţele care se pun într-o o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se dau la cuptor aproximativ 20 – 25 minute până se colorează. Fierbinţi se tăvălesc prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat, se pun pe un platou şi se lasă să se răcească.