500 g piept de pui
1 conopidă medie
350 g caşcaval
100 ml smântână de gătit
2 cepe
2 ouă
4 căței de usturoi
sare și piper după gust
PREPARARE
Preîncălzește cuptorul.
Spală și fierbe conopida în apă cu sare, 10 minute. Desfă-o în buchețele mici.
Între timp, fierbe și puiul separat, 5 minute. Taie-l (fâșii sau cubulețe). Toacă ceapa și pune-o la călit într-o tigaie, 3 minute. Asezonează cu sare și piper. Pune puiul peste, amestecă și mai lasă 2 minute la călit.
Rade cașcavalul. Într-un bol separat, bate ouăle, adaugă smântâna și usturoiul pisat peste, asezonează cu sare și piper. Amestecă bine.
Pune puiul și conopida într-o tavă care nu lipește. Toarnă sosul de smântâna deasupra, uniform. Presară deasupra cașcavalul ras și dă totul la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute, la foc mediu.