Reîntoarcerea lui Ponta

Loading

Cornel ŞomâcuPremierul Victor Ponta s-a aflat pentru a doua oară în Gorj în două săptămâni, situaţie unică în cei 11 ani de parlamentar al acestor meleaguri. Vizita de pe 1 octombrie a marcat elemente politice şi electorale, semn că deputatul Ponta şi-a făcut socoteala că cea mai bună variantă pentru un nou mandat parlamentar este tot Gorjul deşi, după părerea multor gorjeni, nu a făcut prea multe pentru acest judeţ. Ideea care se încearcă să fie impusă pe piaţă este promovată dinspre Opoziţie cu foarte mare aplomb, lucru ce ar trebui să ne facă să privim cu circumspecţie ce se spune despre mandatele sale de reprezentant al Gorjului.
În primii 8 ani Ponta a fost un parlamentar de Opoziţie şi este pe undeva normală prestaţia mediocră, cu o investiţie gen Pirelli la Sadu nu se face primăvară. Cu siguranţă, gorjenii aşteptau mai multe pentru această zonă de la premierul Victor Ponta, poate o situaţie în oglindă cu ce a făcut premierul Boc pentru Cluj, dar lucrurile nu au stat deloc aşa şi toată vina este aruncată în spatele şefului Guvernului. Până a ne gândi dacă este adevărat sau nu, un lucru este foarte clar, Ponta nu are mână bună la oameni, un Laurenţiu Ciurel la CEO şi un Narcis Neaga la CNADNR fiind exemple grăitoare. Deşi aceştia au avut pe mână fonduri imense şi un potenţial uriaş de a face lucruri pozitive pentru această zonă, s-au cufundat într-o mediocritate care o decontează electoral premierul. Desigur, ca manageri au întâmpinat greutăţi şi nimeni nu le-a cerut să încalce legea, dar de aici şi până a întoarce totul pe dos doar de dragul de a face rău-exemplul Ciurel-e un pas atât de mic. Nu vom înţelege niciodată de ce Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru şi-l asumă pe Laurenţiu Ciurel ştiut fiind faptul că acesta dă raportul doar premierului!
Reîntoarcerea premierului cu ochii spre Gorj nu este întâmplătoare, acesta a pierdut partidul şi foarte curând şi poziţia din fruntea Guvernului. Din momentul când nu va mai fi premier, Ponta va fi însă şi la Gorj “carne de tun” pentru colegii mai tineri care simt mirosul sângelui. Nu ştim dacă Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru vor fi în postura să poată sau să vrea să îl apere, deşi cei doi ar putea spune ce fonduri au venit în Gorj în această perioadă şi cum s-au cheltuit acestea. Din păcate, bani au fost la Târgu-Jiu dar oraşul arată ca după război, bani au fost pentru drumurile din Gorj dar le vedem cum sunt iar locurile de muncă sunt sublime dar lipsesc cu desăvârşire, cu excepţia mineritului, sector despre care încă nu ştim cu adevărat ce a însemnat Victor Ponta.