Reabilitare sistem rutier, Câlnic-Șomănești

Loading

drum-judeteanConsiliul Județean Gorj a implementat în perioada octombrie 2015 – noiembrie 2016, proiectul ”Reabilitare sistem rutier pe DJ 674 C, km 0+000-km 7+058, Câlnic (DN67) – Șomănești – DN 66, Județul Gorj”.
Pentru realizarea acestui obiectiv de investiție, a fost încheiat contractul de lucrări nr. 12821 din 8.10.2015 în valoare de 5.840.935,90 lei fără TVA, sumă alocată din bugetul propriu al Județului Gorj.
Astfel, au fost efectuate mai multe categorii de lucrări privind structura și siguranța rutieră: acostamente din balast stabilizat, strat de uzură asfaltică, strat de legătură din beton asfaltic deschis, reabilitare pod, reabilitare podețe, marcaje rutiere longitudinale și transversale, montare parapeți metalici, borne kilometrice și hectometrice, accese proprietăți, podețe tubulare și montare panouri indicatoare.
În urma aceste lucrări de infrastructură, sute de gospodării din comunele Cîlnic și Telești vor avea condiții mai bune de transport și de apărare împotriva inundațiilor, până acum drumul fiind plin de gropi, iar sistemul de podețe și rigole necorespunzător.