Rețetă ghiveci de legume

Loading

Dificultate: medie | Timp: 1 h

Ingrediente:
1 kg cartofi;
1 kg dovlecei;
1 kg morcovi;
1 kg mazăre;
1 vânătă;
1 kg roșii;
1 căpățână de usturoi;
1 praz;
1 ardei gras;
1 ceașcă ulei;
5 cepe mari;
1 legătură de mărar și pătrunjel;
sare, piper;
foi de dafin.

Mod de preparare: Se curăță și se spală bine zarzavaturile. Ceapa, prazul si ardeiul se taie solzi, apoi se călesc în ulei. Apoi adaugam în ordine: cartofii, vânăta, mazărea, morcovii și dovleceii tăiați rondele, sau in ce forma doriți. Dupa ce le-am pus pe toate pe foc și le-am calit puțin, punem apa, fără să se depășească nivelul zarzavaturilor. Când sunt bine fierte, adăugăm roșiile decojite și date prin răzătoare, usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul și câteva foi de dafin. Mai lăsăm pe foc 10 minute.

Mentiuni: După ce se îndepărtează de pe foc, adăugăm verdeața tăiată mărunt.