Ramuri de cireș înflorit și păsări călătoare, tema săptămânii la muzeu

Vineri, la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, copiii care au participat la Programul de Educație Muzeală au avut ca temă să picteze, după model, ramuri de cireș înflorit și păsări călătoare.

Participanții au putut afla, dintr-un tutorial, secrete despre cum pică lumina pe flori, cum schimbă depărtarea dimensiunile păsărilor care se întorc din Țările Calde, în percepția ochiului uman și cum se degradează culoarea cerului, în funcție de intensitatea luminii. Apoi, au primit indicații și sprijin de la specialiștii muzeului, pentru a putea transpune noile informații pe care le-au aflat, prin pictură, în lucrările lor, părinții fiind și ei invitați să le dea o mână de ajutor.

Ca de obicei, copiii au beneficiat și de un tur muzeal, de această dată în expoziția de istorie și arheologie, cei care vin frecvent putând să devină „mici muzeografi” pentru noii lor colegi, ajutați fiind de muzeograful de serviciu.

Aceste activități, care sunt puse în practică de echipa de specialiști a muzeului, fac parte din Programul de Educație Muzeală organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”. Cei care doresc să participe, trebuie să-și ia bilete din timp, locurile fiind limitate. Activitățile care urmează și condițiile de participare pot fi găsite pe pagina de Facebook a muzeului: https://www.facebook.com/muzeulgorj .