”Promenada inimilor” organizată pe Calea Eroilor din Târgu-Jiu s-a bucurat de un real succes

În dimineața ultimei zile din luna septembrie, pe Calea Eroilor din Târgu-Jiu care reprezintă și axa celebrelor opere ale marelui sculptor Constantin Brâncuși, a avut loc un eveniment deosibit, cu o participare numeroasă a locuitorilor orașului de la copii la seniori.

Este vorba de ”Promenada Inimilor”, un eveniment aflat la ce-a de-a X- a ediție în municipiul Târgu-Jiu, organizat de Rotary Club Târgu-Jiu cu prilejul Zilei Mondiale  Inimii care se sărbătorește anual pe data de 29 septembrie.

”Promenada inimilor” este un eveniment anual organizat de cluburile Rotary în parteneriat cu Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie. Anul acesta  evenimentul a fost organizat în 38 de orașe din țară, inclusiv în Republica Moldova,  printre care și în municipiul Târgu-Jiu.

Scopul proiectului este acela de a promova sănătatea inimii prin mișcare. Anual organizatorii aleg un traseu, pe care îl marchează în mod corespunzător și îl propun locuitorilor spre a fi parcurs ori de câte ori au posibilitatea.

Anul acesta Clubul Rotary Târgu-Jiu a ales un traseu inedit, pe axa operelor renumitului sculptor  Constantin Brâncuși, respectiv Calea Eroilor,  o porțiune situată între Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Amfiteatrul în are liber din centrul municipiului.

Organizatorii au marcat traseul prin baloane colorate sub forma de inimioară, iar toți participanții la start au primit tricouri inscripționate și balonașe.

Startul  a fost dat de Raluca Davițoiu – președinta Clubului Rotary Târgu-Jiu care a spus printre altele:  ”Vă așteptăm cu mic cu mare, la o plimbare ce poate deveni un obicei pentru sănătate. Ține pasul cu inima ta”, iar mai multe sute de participanți, foarte muți copii și tineri, dar și seniori, au pornit, unii în alergare, unii la pas lejer, pe traseul pietonal special marcat.

De menționat faptul că printre participanții la startul ”Promenadei inimilor”, din acest an de la Târgu-Jiu s-a aflat și renumitul tenismen gorjean Florin Mergea împreună cu familia.

La start participanții doritori au primit de la organizatori tichete cu numere de participare, iar la finalul traseului, respectiv la Amfiteatrul în aer liber din centrul orașului, aceste tichete au fost introduse într-o urnă, din care au fost extrase numerele câștigătoare a premiilor puse la dispoziție de partenerii evenimentului care au oferit numeroase pachete medicale și de întreținere.

Dintre aceste premii amintim: pachete de recuperare medicală oferite de dr.  Oana Luciana Băleanu, dr.  Cristina Maria Văcaru,  și dr. Cătălin Istrate la Centrul de Recuperare Medicală;  consultații complete și radiografii oferite de dr. Bogdan Niculescu la  Clinica Medicală One Târgu Jiu; pachete de analize medicale  de la Tudormed Târgu-Jiu și consultații medicale  la neurologie, cardiologie și  psihiatrie; consultații medicale oferite de dr.  Adela Morega, dr. Alin Feraru, dr. Tatiana Neamțu,  dr. Denisa Cartianu, dr.  Elena Coman; pachete de analize medicale oferite de MedLife Târgu-Jiu; abonamente la sală Power Gym;  vouchere GreenWood; pachete RylkeProd.

De subliniat faptul că la Amfiteatru a fost prezentă o Caravană medicală mobilă iar reprezentanții Facultății de Științe Comportamentale și Medicale din cadrul Universității ,,Constantin Brâncuși” au oferit în mod gratuit servicii de măsurare a glicemiei și a tensiunii arteriale. De asemenea tot aici elevii de la Palatul Copiilor din municipiul Târgu Jiu i-au încântat pe cei prezenți cu un scurt recital artistic.

Un eveniment interesant care are menirea de a încuraja comunitatea la mișcare și la un stil de viață activ.

dr. Victor Troacă

Președinte Asociația Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Al. D. Șerban”