Proiect româno-moldovean la nivelul grădinițelor

Loading

În zilele de 14 și 15 decembrie 2023 a avut loc vizita delegației de profesori din Raionul Strășeni, în urma semnării în luna octombrie a acestui an a Convenției de cooperare internațională dintre Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Direcția Generală Educație Strășeni, din Republica Moldova.

S-a creat, astfel, oportunitatea desfășurării proiectului educațional ,,Prietenie și culoare”, coordonat de Inspector școlar general, prof. dr. Marcela MREJERU, Șef Direcție Generală de Educație Strășeni , Lucia CACIUC, Specialist Tatiana OSADCII, Serviciu Management al Curriculumului și Formare Profesională, Inspector educație timpurie Prof. Simona MÎNDRULEANU, Prof. Larisa-Elena VĂDUVA- director Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” Tg-Jiu și Prof. Ana-Letitia CHIVULESCU-director Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg-Jiu.

Obiectivele proiectului sunt cunoașterea și valorizarea tradițiilor strămoșești și schimbul de bune practici, în perspectiva realizării unui act educațional de calitate.

Prima activitate a proiectului „Tradiții, joc și voie bună!” a avut loc la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg-Jiu. Au participat reprezentanți ai IȘJ Gorj, ai Direcției Generale Educație Strășeni, 10 directori de gradinițe din Raionul Strășeni, precum și cadre didactice de la cele două grădinițe din Tg-Jiu.

Preșcolarii au prezentat programul educativ „O iarnă de poveste”. Emoțiile, trairile au fost intense și pentru cei mici și pentru cei mari.

Totodată, au fost semnate 10 acorduri de parteneriat educațional între toate grădinițele din municipiul Tg-Jiu și 10 grădinițe din Raionul Strășeni din Republica Moldova.