Proiect educativ: Primăvara, anotimpul renașterii. Spectacol-concurs „Integritate și diversitate în cultura europeană”

Ziua Europei a fost sărbătorită cu fast la Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari, în cadrul  spectacolului-concurs “Integritate și diversitate în cultura europeană”, spectacol organizat  în parteneriat cu mai multe instituții de învățământ din județul Gorj, cu Primăria Orașului Rovinari, Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rovinari, Asociația „Uniunea Femeilor din Gorj”, precum și Autoliv, filiala Rovinari.    

“9 Mai – o zi cu profunde semnificații istorice – Ziua Europei, Ziua Independenței României, precum și Ziua Victoriei. Este ziua Uniunii Europene, o zi în care celebrăm unitatea în diversitate, solidaritatea, pacea și armonia, o zi în care Europa este mai aproape de noi, pentru că „Și noi suntem Europa!”

Iată că, deși au fost în vacanță, elevii noștri s-au pregătit cum au știut ei mai bine, să ne prezinte astăzi aspecte relevante din cultura unor țări din Europa.”, a declarat  Ana-Maria Lungu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Rvinari.

De asemenea, cu această oazie, a fost sărbătorită și „Ziua Încrederii”.

În cadrul concursului structurat pe trei probe, prezentarea drapelului, prezentarea de către fiecare din cele zece echipe participante a unor aspecte relevante din cultura țării pe care au ales să o reprezinte, precum și evidențierea unității și diversității culturale în țărille europene, printr-un moment artistic inedit, elevii și-au pus în valoare talentul, creativitatea și originalitatea.

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori, elevii au prezentat momente atent alese și pregătite cu seriozitate, dar și cu multă plăcere.

Spectacolul a fost completat cu succes de  colegii lor de la Liceul Tehnologic Roșia Jiu, Ansamblul Jiulețul Rovinari și Clubul Elevilor Rovinari.

„Pentru ca acest eveniment să fie organizat în bune condiții, iar eforturile elevilor noștri să fie răsplătite pe deplin, ne-au fost alături și astăzi, ca de fiecare dată, autoritățile locale, Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rovinari, Asociația „Uniunea Femeilor din Gorj”, precum și echipa Autoliv, filiala Rovinari.

Astfel a fost asigurată locația și mici atenții pentru recompensarea elevilor participanți.   

  Ne învățăm să formăm elevii să privescă cu încredere spre un viitor sigur, frumos, într-o comunitate europeană, bazată pe pace, unitate, solidaritate și armonie”, a evidențiat echipa managerială a școlii organizatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *