Programul guvernamental pentru liceeni are 2350 beneficiari în Gorj

2350  de elevi din județul nostru  vor beneficia în acest an şcolar de sprijinul financiar oferit în cadrul programului guvernamental „Bani de Liceu”. Lista finală a beneficiarilor a fost publicată la sfârșitul săptămânii trecute  pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

Circa 10% dintre elevii beneficiari ai Programului ”Bani de liceu” sunt de la Colegiul Tehnic Motru
Circa 10% dintre elevii beneficiari ai Programului ”Bani de liceu” sunt de la Colegiul Tehnic Motru

Liceenii gorjeni  care provin din familii cu venituri modeste vor primi şi anul acesta sprijin financiar de la stat.  2350 de elevi au aflat că vor beneficia de „Banii de Liceu” în acest an şcolar. Condiţiile de acordare a ajutorului, dar şi valoarea acestuia, au rămas aceleaşi ca şi anul trecut. Ajutorul financiar, în valoare de 180 de lei, se acordă elevilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de 150 de lei.
Cele mai multe cereri de sprijin financiar rezolvate au venit de la Colegiul Tehnic Motru (215). Un număr mai mare de solicitări  au fost înregistrate şi la Grupul Şcolar Industrial Turceni (179), Liceul Teoretic Novaci (158), Grupul Şcolar de Transporturi Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu (115), Grupul Şcolar Industrial Bustuchin (109), Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” (102) şi Colegiul Tehnic Mătăsari (100). Liceenii vor primi suma de 180 RON pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie. Fondurile sunt alocate de către MECTS şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul. Lista beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” a fost publicată pe site-ul Ministerul Educaţiei, la adresa http://banideliceu.edu.ro.