Produse ecologice pentru bucataria ta

Se pare că tot mai multă lume optează pentru mâncarea organic, în ultima vreme. Dar, ca să î    ţi prepari o mâncare sănătoasa, e nevoie de mai mult decât atât. De ce fel de unelte are nevoie o bucătărie ecologică?
Tigăi şi oale “verzi”: Nu-ţi contamina mâncarea cu toxinele eliminate de tigăile din aluminiu! Alege un set din oţel inoxidabil sau teflon. E soluţia cea mai bună pentru a folosi mai puţine grăsimi la preparare.
Fara şervete de hârtie: Foloseşte serveţele din pânză colorată pe care le poţi spăla! Vei ajuta la salvarea pădurilor.
Pungi de gunoi biodegradabile: Cand cauţi prin rafturile supermarketurilor, uită-te după sacii de gunoi reciclabili! Astfel, te vei simţi mai puţin vinovată de gunoiul tău!
Pungile de hârtie: Renunţă la cele din plastic şi înlocuieşte-le cu pungi din hârtie reciclată sau din pânză ecologică! Acestora nu le trebuie între 20 şi 1000 de ani pentru a se degrada şi nici nu emit gaze toxice în timpul arderii.
Spaţiile de depozitare: Alege-le pe cele confecţionate din bambus, răchită sau trestie! Bucătăria ta va avea astfel un aspect mai exotic.
Electrocasnice economice: Data viitoare când mergi la cumpărături alege frigiderul, maşina de spălat vase şi maşina de spălat rufe numai din clasa A consum de energie!
O marcă de produse în care poţi să ai încredere: Caută în oraşul tău magazinele specializate în produse ecologice şi verifică în care dintre acestea poţi avea încredere că îţi livrează cele mai bune produse!
Pentru mai multe informaţii detaliate despre ecologie şi protecţia mediului, evenimente ecologice, ştiri de mediu, produse bucătărie, produse ecologice sau voluntariat oriunde în ţară abonează-te gratuit la newsletterul săptamanal EcoMagazin!
Alexandra Ştefănescu