Primarul Aristică Paicu se luptă la Tribunal

Primarul Aristică Paicu îşi caută dreptatea în justiţie
Primarul Aristică Paicu îşi caută dreptatea în justiţie

Curtea de Conturi a sancționat în urma controalelor efectuate anul trecut mai mulți edili din Gorj pentru sporurile  presupus ilegale pe care și le-au acordat, aceștia fiind obligați să returneze sumele respective. Cum primarii nu au făcut acest lucru de capul lor, adică în baza unor acte normative s-au dat hotărâri de Consiliu Local care au fost înaintate şi neatacate de Prefectura Gorj, au apărut şi procesele.
A făcut înconjurul ţării o ştire conform căreia primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu, a primit mai multe sporuri ilegale în valoare de circa 70 000 lei. În afara faptului că e vorba de un raport al Curţii de Conturi pe 2012, care a fost atacat în instanţă, edilul ne-a trimis un punct de vedere pe care îl publicăm mai jos.
„În momentul în care am acordat acest interviu , ideea principală , pe care am vrut să o scot în evidenţă a fost aceea că reprezentanţii Camerei de Conturi Gorj , au greşit când au constatat că sporurile de dificultate şi dispozitiv ce mi au fost acordate sunt nelegale , în condiţiile în care actele în baza cărora mi-au fost acordate , sunt în vigoare si în prezent producând efecte şi în continuare OUG Nr 136/2006 şi sentinţa civila nr 3450 /2008 a Tribunalului Gorj rămasă definitivă şi irevocabilă.
Sarcinile pe care le avem ca membrii ai comisiei locale de fond funciar exced atribuţiilor stabilite prin Legea nr. 215/2001, legea administrației publice locale republicată, cu modificările si completările ulterioare , motiv, pentru care legiuitorul a acordat acest spor de dificultate.
Interviul pe care l-am acordat a fost mult mai amplu şi în cadrul lui am explicat exact care sunt documentele in baza cărora am primit acele sporuri si ce reprezintă sporul de dificultate .
Este adevărat că am afirmat ca în cadrul şedințelor de fond funciar se petrec si lucruri mai puțin plăcute (înjurături, ameninţări, etc) , dar de aici până la a se afirma ca beneficiez de un ,, spor de înjurături” așa cum s-a spus pe un post naţional este cale lungă si nu s-a încercat decât defăimarea mea publică”, a declarat primarul Aristică Paicu.