Primăria Târgu Jiu a declanșat lucrări în foarte multe școli

Apropierea debutului unui nou an şcolar a făcut Primăria Târgu-Jiu să demareze lucrări în 15 unităţi şcolare, de toate categoriile. Se derulează lucrări de aproximativ 5 000 000 de lei iar toate au ca termen de finalizare data de 5 septembrie 2011. Şcolile au rămas o prioritate pentru şcoli şi în această perioadă mai dificilă din punct de vedere economic.

Primăria Târgu-Jiu a investit peste 5000000 de lei în şcolile Municipiului
Primăria Târgu-Jiu a investit peste 5000000 de lei în şcolile Municipiului

Aşa cum se anunţase public la începutul verii, foarte multe unităţi şcolare din municipiul Târgu-Jiu trec în această perioadă printr-un proces de reabilitare şi igienizare. Efortul financiar al primăriei se cifrează undeva la 5000000 de lei, apreciabil dacă ne gândim la perioada mai puţin fastă prin care trecem. Pe 12 septembrie 2011 absolut toate unităţile de învăţământ vor fi gata să îşi primească elevii şi profesorii în condiţii din cele mai bune, ne asigură Constantin Fârţă, directorul Direcţiei de Patrimoniu a Primăriei Târgu-Jiu.

Reparaţii în 30 de unităţi
În această vară, 30 dintre cele 52 de unităţi de învăţământ de la nivelul Municipiului s-au aflat pe lista de lucrări a Primăriei. Dacă la unele deja acestea s-au finalizat, la altele termenul limită este 5 septembrie. Astfel, reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au alocat din bugetul local, în vederea executării lucrărilor de reabilitare şi igienizare a şcolilor generale, colegiilor sau grădiniţelor din municipiu, suma de 5.000.000 de lei. Acum lucrările sunt în plin proces de desfăşurare la 15 dintre cele 30 de instituţii, autorităţile locale dând asigurări că pe data de 5 septembrie 2011 acestea vor fi finalizate. Până în prezent, reabilitarea grădiniţelor este aproape finalizată şi s-au găsit bani şi pentru sala de sport de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Târgu-Jiu, altădată aflată în condiţii improprii pentru derularea competiţiilor sportive şi procesului didactic.
Şcolile arată sau vor arăta foarte bine în această toamnă. Pe lângă lucrările clasice care se desfăşurau de regulă în fiecare an, avem parte şi de renovarea faţadelor, o nouă zugrăveală, grupuri sanitare noi sau extinderea celor care existau deja în unitatea şcolară respectivă. De asemenea, în anumite unităţi a fost fie înlocuită tâmplăria, fie cea veche a fost vopsită şi au fost schimbate şi pardoselile. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, se desfăşoară lucrări importante la Şcoala Generală ”Alexandru Ştefulescu”, Şcoala Generală ”Gheorghe Tătărescu”, Şcoala Generală ”Voievod Litovoi” şi Şcoala Generală ”Sfântul Nicolae”: la Şcoala Generală «Alexandru Ştefulescu» din Târgu-Jiu se zugrăveşte, se pune gresie şi se vor amenaja un cabinet medical şi un spaţiu pentru depozitarea laptelui şi cornului şi încă o magazine;  Şcoala Generală «Gheorghe Tătărăscu» se fac spaţii pentru derularea programului  after-school; la Şcoala Generală «Voievod Litovoi» sunt refăcute şarpantele şi acoperişul, la Şcoala Generală «Sfântul Nicolae» se schimbă pardoselile.

One Comment on “Primăria Târgu Jiu a declanșat lucrări în foarte multe școli”

  1. am aflat ca la scoala 1 de pe strada dinspre liceul ecaterina spre piata mica nu se face educatia fizica in sala de sport din cauza ca este ocupata cu marfa chioscarului autorizat de directiune sa faca comert in incinta unitatii de invatamant. cred ca primarul ar putea sa se impuna si sa mai faca o sala de sport si pentru copii. multumesc!

Comments are closed.