Previziunile, o nouă sursă de informare

ANDREI-POPETELa început de an 2016, prezicători, astrologi, numerologi și clarvăzători anunță mai ceva ca în Evul Mediu, un an plin de evenimente. Unii liniștesc, alții dau fiori pe șira spinării românilor creduli care deja fac scenarii apocaliptice, de la catastrofe naturale şi războaie, la invazii musulmane din Germania până în buricul României, la Bumbești-Jiu.
Pe harta țării noastre, lucrurile par și mai bine așezate. Avem un guvern de tehnocrați, sau cel puțin așa credeam până de curând, când am înțeles că nu competențele miniștrilor sunt cele care asigură o parte din puterea executivă României, ci semnul Scorpionului. Ce înseamnă aceasta? Că la nivelul actualului guvern, aflat sub incidența semnului zodiacal amintit, vor fi întâlnite foarte des schimbări de energie, când pozitive, când negative, și vor rezista doar cei extrem de puternici, solizi și verticali. Sigur, nu la propriu toate acestea, căci esențele puternice sunt păstrate în sticluțe mici, pare să fie și vorba preferată a primului ministru, iar cât privește ultima caracteristică preconizată de acești noi analiști economici și politici, la care majoritatea televiziunilor de top apelează din motive de rating, ne exprimăm întreaga certitudine. Vă lăsăm dumneavoastră ghilimelele și nu pentru că numele ziarului nostru impune să știm mai bine decât oricare alții ce înseamnă „vertical”.
De la aceiași analiști de ocazie, mai aflăm și că noul an va fi unul de anvergură politică. Era și greu de apreciat acest lucru, știind că 2016 este un an electoral, cu alegeri locale și parlamentare. Dar nu, toate acestea nu țin de apucăturile clasei politice românești, ci de intrarea lui Marte în ecuație. Până în luna septembrie Marte va sta pe teritoriul acesta al politicii, și ținând cont că mai și retrogradează, vă puteți imagini singuri ce probleme vor apărea.
Soluțiile sunt așadar în mâna celor care dezinteresat ne vor binele: prezicători, astrologi, numerologi, clarvăzători și, ne permitem noi să spunem acum, că tot vorbeam de ecuație, politicieni. Vă lăsăm pentru a doua oară așadar, să puneți ghilimelele acolo unde considerați că este cazul.
Iată cum, în anul 2016, previziunile devin o nouă sursă de informare pentru românul, aflat pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în privinţa ponderii cheltuielilor pentru cercetare şi dezvoltare în PIB, la investiții în educație, din punct de vedere al ratei de „alfabetizare financiară” a populaţiei, a transporturilor, a reciclării, a ratei de absorbție a fondurilor europene, la accesarea internetului și a investițiilor. Că lista poate continua, acest lucru se datorează iată, din nou, doar conjuncturilor nefaste și destinului, nicidecum nouă românilor responsabili și celor care ne conduc.