Președintele Ucrainei spune că Rusia pregătește un atac cu drone kamikaze

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat luni seara că Ucraina are informaţii potrivit cărora Rusia pregăteşte un atac intens cu drone kamikaze de fabricaţie iraniană, pentru că regimul de la Moscova are nevoie de „emoţii mobilizatoare” şi a avertizat populaţia că ar putea urma nopţi „destul de agitate”, cerând totodată forţelor de apărare antiaeriană să fie foarte vigilente în perioada următoare, anunță news.ro.

„Au trecut doar două zile de la începutul anului, iar numărul dronelor iraniene doborâte deasupra Ucrainei este deja de peste 80”, a arătat Volodimir Zelenski. „Acest număr ar putea creşte în viitorul apropiat. Pentru că în aceste săptămâni, nopţile pot fi destul de agitate. Avem informaţii că Rusia plănuieşte un atac prelungit cu (drone) Shahed”, a anunţat preşedintele în mesajul său de luni seara către naţiune.

„Rusia mizează pe epuizare. Pe epuizarea poporului nostru, a apărării noastre aeriene, a sectorului nostru energetic. Dar trebuie să ne asigurăm – şi vom face totul pentru asta – că acest obiectiv al teroriştilor eşuează, ca toate celelalte”, a spus liderul de la Kiev. „Acum este momentul în care toţi cei implicaţi în protecţia cerului trebuie să fie deosebit de atenţi”, a subliniat Zelenski.