Președintele se pregătește de pensie

Hotărât lucru, România se încăpățânează să nu facă pași înainte spre destinul ei european. La trei decenii de la momentul când Nicolae Ceaușescu încă îndrăznea să mai emită poziții independente în politica internațională, e adevărat poziție plătită cu gloanțe într-o cazarmă din Târgoviște, România a devenit o colonie ”poleită” de apartenența la Uniunea Europeană și la NATO. Nimeni dintre oamenii politici din  România nu este luat cu adevărat în seamă în Europa, dacă se tușește la Berlin sau Paris este o adevărată criză de isterie la București iar România a devenit un fel de rudă săracă a Europei Occidentale, acolo unde am trimis oameni să moară în plină pandemie. Din păcate, aceasta este România condusă de președintele Klaus Iohannis în ultimii 6 ani și de Dreapta politică în ultimii 16 ani, e bine să nu uităm asta!

În aceste condiții, cine a văzut ieșirea furtunoasă a președintelui Klaus Iohannis din 29 aprilie 2020 mai că nu a mai înțeles nimic. Președintele tuturor românilor, adică Dan Vâlceanu și Marcel Romanescu și alții printre ei, a pozat în salvatorul Ardealului pe care UDMR-ul vrea să-l ia cu sprijinul PSD, un partid acuzat până acum de naționalism. S-a livrat românilor o poveste abracadabrantă cu o lege trecută tacit prin Camera Deputaților pe o înțelegere dintre Victor Orban, premierul Ungariei și Marcel  Ciolacu, liderul PSD devenit brusc o persoană importantă. Abia apoi s-a aflat că dictatura Guvernului din ultimele luni era vinovată de situație, poziția Guvernului din decembrie a venit în aprilie, legea cu Ținutul Secuiesc trecând în martie prin aprobare tacită. Nu doar că ieșirea președintelui Kaus Iohannis nu avea temei dar putem suspecta o înțelegere subterană UDMR-Guvern care nu a mai funcționat în final. Sub rezerva că liderul PSD chiar ar  fi luat în seamă de Victor Orban, lucru puțin probabil, Klaus Iohannis a reușit să izoleze total PNL-ul pe eșichierul politic iar ieșirea sa, cu vădit scop electoral, arată disperare și mijloace rudimentare de reacție. Avem o veste, Iohannis nu a câștigat nimic cu această reacție, tocmai a devenit un pensionar de lux pentru restul mandatului.

După ce a câștigat din nou alegerile fără contracandidat, Klaus Iohannis a încercat disperat să fie un președinte jucător. Doar că   alegerile anticipate și pandemia i-au încurcat planurile iar retorica naționalistă îl prinde ca nuca în perete. Disperarea e mare la Cotroceni, ”Guvernul meu” e un eșec total și doar PSD-ul îl ajută acum pe Președinte să mai creadă că înseamnă ceva. Atacul îi consolidează mandatul interimar al lui Marcel Ciolacu iar scandalul s-a întors spre Cotroceni. Greu de crezut că pericolul maghiar, rus, comunist, pandemia, va da de  mâncare românilor în lunile următoare.