Ingrediente:
240 gr. unt;
300 gr. zahăr;
300 gr. făină;
1 pliculeţ praf de copt;
1 pliculeţ de zahăr vanilat;
5 ouă;
1 cană vişine fără sâmburi şi scurse bine;
zahăr pudră pentru pudrat la sfârşit;
coaja de la o lămâie;
Mod de preparare: Se amestecă untul, la temperatura camerei, cu zahărul, se bate bine. Se adaugă făina şi ouăle unul câte unul. Se toarnă aluatul în tavă, se intinde uniform, se pun vişinele deasupra. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 335F/170 C şi se ţine cam 45 de minute sau până ce scobitoarea iese curată dacă inţepi în mijlocul prăjiturii. Se lasă puţin să se răcească după care se taie şi se pudrează cu zahăr pudră.
Mentiuni: Visinele se dau prin foarte puţină făină ca să nu cadă la fund.