![prajitura-cu-dovleac Dificultate: medie | Timp: 1 h](http://www.verticalonline.ro/wp-content/uploads/2009/09/prajitura-cu-dovleac-300x225.gif)
Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g făină;
1 cană ulei(cană obişnuită);
1 cană apă călduţă;
1 plic praf copt;
1 vârf de cuţit de sare;
Pentru umplutură:
1,5 kg dovleac;
200 g zahăr;
1 plic zahăr vanilat;
coajă de lămâie;
2 linguri zahăr pudră vanilat.
Mod de preparare: Cureţi dovleacul îl dai pe răzătoare şi il amesteci cu zahărul tos, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se amestecă într-un vas ingredientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu făină), amesteci şi framanti bine aluatul. Se împarte aluatul în două şi se intinde 2 foi pentru tava de la aragaz. Aşezi o foaie în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină, umplutura de dovleac şi deasupra cealaltă foaie. Se coace la foc potrivit 45 de min.
Mentiuni: Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
am facut si eu prajitura si a iesit perfecta este foarte buna reteta