Poliția locală în acțiune

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu va acționa, cu efective mărite, odată cu debutul Zilelor Municipiului Târgu Jiu. Echipajele din cadrul Seviciilor de Ordine Publică, Serviciului Circulație Rutieră și Biroului Control Comerial, vor fi prezente la toate manifestările desfășurate pe parcursul săptămânii, în zonele de interes public.

Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu îi sfătuiește pe cetățenii care vor participa la evenimentele organizate, să acorde o atenție deosebită obiectelor și bunurilor de valoare  pe care le au asupra lor
Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu îi sfătuiește pe cetățenii care vor participa la evenimentele organizate, să acorde o atenție deosebită obiectelor și bunurilor de valoare pe care le au asupra lor

În acest sens, vor fi suplimentate măsurile privind menținerea unui climat de conviețuire civilizat, fluidizării circulației rutiere și prevenirii blocării traficului rutier prin parcarea autovehiculelor în locuri nepermise.
Se va acționa pentru prevenirea și combaterea activității de comerț ce se desfășoară fără a respecta legislația în vigoare, iar pe linia protecției mediului, în atenția polițiștilor locali vor fi agenții economici și persoanele fizice care depozitează necontrolat și în alte locuri decât cele autorizate deșeuri sau ambalaje.
Zonele asupra cărora va fi acordată o atenție deosebită și unde vor fi suplimentate efective sunt: Insulița Jiului, Parcul Central, Strada Victoria, cu precădere aleea pietonală și Amfiteatrul din Zona Centru, Piața Prefecturii și zona Debarcader.
De asemenea, polițiștii locali vor participa direct la procesiunea închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena, protectorii municipiului Târgu Jiu.
În privința locurilor de parcare amenajate pe insulița Jiului, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră vor fi prezenți pentru a-i îndruma pe conducătorii auto în zonele unde pot să staționeze, fiind interzis accesul autovehiculelor pe insuliță, cu excepția celor care fac aprovizionarea și numai în programul stabilit.
Conform planului de măsuri în privința menţinerii ordinii şi siguranţei publice, efectivul stabilit în perioada cât se vor desfășura evenimentele dedicate Zilelor Municipiului Târgu Jiu este de 35 de polițiști locali.

Recomandările Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu

Având în vedere că în zilele următoare, insulița de pe Râul Jiu va fi aglomerată, Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu îi sfătuiește pe cetățenii care vor participa la evenimentele organizate, să acorde o atenție deosebită obiectelor și bunurilor de valoare pe care le au asupra lor, pentru a nu deveni victime infractorilor. De asemenea, gorjenii însoțiți de copii, atât la spațiile de joacă, la terase sau în alte zone unde se desfășoară activități dedicate Zilelor Municipiului Târgu Jiu sunt rugați să îi aibă în permanență atenție pentru a evita orice situație neplăcută.