Podul de la Albeni, reconstruit

pod-albeni-daramat reconstructie-pod-albeniTimp de aproape jumătate de an, locuitorii comunei Albeni și cei din localitățile învecinate au fost nevoiți să circule pe rute ocolitoare, după ce, în vara anului 2014, viiturile de pe Gilort au rupt podul de pe Drumul Județean 675 B.
Atunci, oamenii au fost sceptici că vor avea curând un alt pod peste Gilort, deși autoritățile promiteau acest lucru. Suma necesară, de 9 milioane de lei, a fost alocată, însă, prin Hotărâre de Guvern, Gorjul afându-se printre cele șașe județe care au primit bani Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, fiind o situație de urgență. Vehiul pod, distrus de viitură, a fost dinamitat și înlocuit, iar miercuri, 21 ianuarie 2015, noul pod a fost pus în funcțiune, deși lucrările nu au fost finalizate în totalitate, iar circulația rutieră se desfășoară în condiții de șantier, existând doar restricție de viteză.
Punerea în funcțiune a podului în condiții de șantier s-a făcut pentru ca oamenii să nu mai aștepte până la finalizarea tuturor lucrărilor, acestea fiind întârziate, în anumite perioade, din cauza debitului mărit al Gilortului.