Play-out Energia, out Nikolic!

În urma ultimul eşec din campionat, consemnat pe teren propriu în faţa CSM Oradea, Energia a pus adio fazei play-off, iar Slobodan Nikolic, formaţiei de baschet gorjene.

Finalul sezonului 2012-2013 i-a găsit în aer pe baschetbaliştii de la Energia...
Finalul sezonului 2012-2013 i-a găsit în aer pe baschetbaliştii de la Energia...

Aşa cum era de aşteptat, Energia nu a putut să producă minunea pe final de sezon pentru a mai prinde faza play-off. După eşecul de la Cluj, formaţia gorjeană s-a înclinat şi pe teren propriu în faţa liderului Ligii Naţionale, CSM Oradea, bănăţenii câştigând la Târgu Jiu cu scorul de 63-78 (12-17, 21-19, 14-22, 16-20). „Felicitări echipei din Oradea, s-a văzut că a venit la Tg-Jiu să câştige, pe când noi nu am avut nici o şansă pentru că am ratat din toate poziţiile, am jucat foarte prost în ofensivă, doar 63 de puncte marcate. Nu am ştiut să ce să facem, nici să contraatacăm, nici să aruncăm de la 3 puncte. În plus, ne-au dominat clar sub panou, acolo unde Kennerly s-a apărat foarte slab. Pentru mine nu e cea mai mare problemă că am pierdut, ci felul în care am jucat. Sunt dezamăgit şi de acest joc, dar şi de acest sezon. Nici arbitrii nu au fluierat cum trebuie, au fost multe decizii luate aiurea. Cred că şi publicul a fost dezămăgit pentru baschetul care s-a jucat. Acum gata, play-off! CSM a pierdut acasă, dar degeaba, că odată cu această înfrângere, noi nu mai avem vreo şansă teoretică.”, a ţinut să declare la finalul partidei cu CSM Oradea, tehnicianul Slobodan Nikolic. În atare condiţii, Energiei nu-i mai rămâne decât să lupte pentru locul 9 la finele sezonului regulat, poziție care să-i asigure o dispută facilă în play-out, cel mai probabil cu Dinamo.

Nikolic pleacă, Stroescu asigură interimatul

Partida cu CSM Oradea a fost ultima pe care tehnicianul Slobodan Nikolic și-a trecut-o în palmares pe banca Energiei. Cum șansele de a mai prinde locul 8 sunt epuizate acum şi matematic, antrenorul plav aştepta imediat după meciul din etapa a XXVIII-a, vertictul final din partea conducerii de la Energia: „În legătură cu mine, întrebaţi-l pe domnul Cumpănaşu dacă a fost sau nu ultimul meci al meu pe banca Energiei…” Şi din păcate pentru Nikolic, răspunsul conducerii de la Energia a fost unul cât se poate de clar: înţelegerea antrenorului sârb cu formaţia gorjeană a luat sfârşit. Interesant este faptul că Energia Rovinari va fi pregătită în ultimele meciuri ale acestui sezon de secundul Radu Stroescu, ajutat, din câte se pare, de veteranul Flavius Lăpuşte. „Conform contractului, vă daţi seama că înţelegerea cu domnul Slobodan Nikolic s-a încheiat. Dânsul ştia lucrul acesta, iar acum aşteptăm să ne strângem mâna. Poate că el are deja şi alte oferte, deci nu e niciun fel de problemă. Pentru ultimele etape şi pentru play-out, echipa va fi pregătită de Radu Stroescu, care ar putea fi ajutat de Flavius Lăpuşte. Nu putem să vă spunem numele antrenorului pentru sezonul viitor pentru că încă nu ne-am înţeles cu nimeni. Ar putea fi şi străin, dar eu unul aş prefera un antrenor român.”, a precizat Dan Cumpănaşu, preşedintele secţiei de baschet de la Energia. O variantă agreată de conducerea clubului pentru preluarea băncii tehnice de la Energia din sezonul viitor este chiar gorjeanul Claudiu Fometescu, actualmente jucător al echipei CSM Bucureşti.

slobodan-nikolic

Nikolic s-a săturat de România
Pus în faţa faptului împlinit, despărţirea de Energia după 3 ani petrecuţi la Tg-Jiu, tehnicianul Slobodan Nikolic mărturiseşte că a rămas puţin dezamăgit de baschetul din România. Mai ales atunci când vine vorba despre „fluieraşi”, pe care nu îi înţelege deloc pentru maniera lor de a arbitra în Liga Naţională. Totuşi, Nikolic preferă să păstreze în minte momentele frumoase petrecute la Energia: „Oricum, pentru mine sezonul s-a încheiat, eu am deja două oferte serioase de la alte echipe din străinătate. Acesta este baschetul, asta e viaţa, fiecare merge pe drumul lui. Au fost trei ani frumoşi aici, dar nu cred că o să mai revin în România, este foarte greu să îţi faci treaba aici, mai ales că arbitrajul nu poate fi înţeles, de prea multe ori s-a întâmplat asta… Una se arbitrează în Europa, alta se arbitrează aici.”, a declarat antrenorul plav. În cei trei ani petrecuţi în România, Slobodan Nikolic a bifat 102 jocuri pe banca formaţiei gorjene, Energia Rovinari.