Deivydas Matulevicius : „Avem şanse mari să prindem cupele europene”

Fără îndoială că marea surpriză din 2013 a Pandurilor a fost lituanianul Deivydas Matulevicius, atacantul care poate să bată în acest sezon recordul de goluri marcate, după ce a ajuns deja la cota „6”.

Jucătorul formaţiei de fotbal gorjene încearcă acum să-şi explice progresul înregistrat la Pandurii după ce a petrecut doar jumătate de sezon la Tg-Jiu. „Când am venit aici în vară, eram într-o ţară nouă, totul era nou, dar am muncit din greu şi am început să dau goluri. Încerc să-mi ajut echipa şi lucrurile merg mult mai bine acum.”, mărturiseşte Matulevicius. O adevărată surpriză privind evoluţia lui atacantului lituanian din 2013 s-a dovedit şi pentru tehnicianul Cristi Pustai. Însă, după ce l-a urmărit la lucru pe masivul jucător baltic, Pustai pare să fi elucidat misterul: „Matulevicius e în formă bună, e acel atacant de careu. El ieşea foarte mult la combinaţii, în zonele laterale, dar trebuie să stea în zonă centrală, acolo e puternic, să se întoarcă cu faţa la poartă, să tragă la poartă şi, mai mult, să fie pe toate centrările. Acesta e rolul lui.”, crede antrenorul Pandurilor.

Convocat şi la naţională

Evoluţia lui Deivydas Matulevicius din 2013 de la Pandurii nu a trecut deloc neobservată de către reprezentanţii Federaţiei de Fotbal din Lituania. Astfel, pe adresa clubului de fotbal gorjean a sosit o telegramă de concocare a atacantului pandur la prima reprezentativă a ţării baltice. Vestea îl onorează pe Matulevicius, care speră ca finalul de sezon să fie unul extrem de fast: „Merg cu un moral bun la naţională. Sunt fericit, sper să joc şi pentru ţara mea, să-mi menţin forma, iar apoi să mă întorc şi să dau mai multe goluri pentru Pandurii.”, mărturiseşte atacantul Pandurilor. Deşi momentan, atenţia sa este deja captată la naţionala ţării sale, lituanianul Deivydas Matulevicius nu uită de visul european al echipei de club: „Dacă ne câştigăm meciurile noastre nu trebuie să ne mai uităm la ce fac alţii. Trebuie să ne facem treaba şi atât. Ne luptăm cu Dinamo, Petrolul sau CFR Cluj. Avem şanse mari să prindem cupele europene. Depinde doar de noi.”, concluzionează vârful de la Pandurii.