Planurile lui Marius Baciu la Pandurii

Noul antrenor al Pandurilor, Marius Baciu, a revenit la Tg-Jiu pentru a-şi începe treaba la cârma echipei gorjene. Deşi de câteva săptămâni încoace se tot vorbeşte despre reîntinerirea echipei, Baciu a recunoscut că lotul Pandurilor, cu câteva exceţii, are toate şansele să arate cam la fel şi în sezonul viitor.

Marius Baciu şi echipa sa, în mare parte aceeaşi pe care a avut-o şi la Sibiu.
Marius Baciu şi echipa sa, în mare parte aceeaşi pe care a avut-o şi la Sibiu.

După ce a fost prezentat încă de acum două săptămâni ca fiind viitorul antrenor principal al Pandurilor, Marius Baciu a sosit cu câteva zile în urmă la Tg-Jiu pentru a-şi intra în pâine. Fostul căpitan al Stelei, şi-a anunţat deja planul de bătaie, prima misiune a acestuia fiind aceea de a încerca să-şi formeze echipa pe care va conta în sezonul 2010-2011 al Ligii a II-a. Şi din câte se pare, prea multe mofificări de lot nu vor fi la Pandurii, iar „varianta” Steaua este deocamdată în stand-by: „Pentru că trebuie să urmărim mai mulţi jucători care vor susţine probe la Tg-Jiu am preferat să anulăm primul stagiu de pregătire programat iniţial la Herculane. Vreau să vedem ce putem găsi la ora actuală şi chiar dacă nu avem organizate amicale, o să susţinem în fiecare după-amiază, după antrenamentele specifice, câte un meci test între noi sau cu echipa a doua. Vom stabili exact lotul care se va deplasa în Austria, în mare parte vor fi plus-minus doi jucători alături de care vom încerca să ne îndeplinim obiectivul. S-ar putea să mai vină şi de la Steaua ceva jucători sau s-ar putea să nu vină… Pentru că abia după ce vom evalua exact lotul vom discuta ce vom aduce. Oricum noi suntem în discuţii cu mai mulţi jucători.”, a ţinut să declare Baciu. Deşi nu cu mult timp în urmă preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii, Marin Condescu, anunţa o „curăţenie generală” în lotul gorjean, noul antrenor Marius Baciu pare a-l contrazice acum pe oficialul clubului din Tg-Jiu. Baciu nu exclude deloc posibilitatea să conteze pentru sezonul următor pe aceeaşi jucători pe care Pandurii i-a avut în lot în ultima vreme: „Este posibil să avem pentru sezonul viitor cam aceiaşi jucători care sunt acum. Poate că după ce îmi voi implementa ideea mea de joc, jucătorii care sunt acum în lot ar putea să îndeplinească condiţiile cerute de mine. Şi atunci nu aş mai avea nevoie de alţii…”  Totuşi, proaspătul tehnician al Pandurilor recunoaşte că viitori săi elevi vor trebui să îl convingă în terenul de joc pentru a avea loc sigur în lotul gorjean: „Eu am făcut o evaluare personală a lotului, ce înseamnă pentru mine echipa şi nu cred că o să fie nici o problemă legată de acest aspect. Mai ales că am lângă mine colaboratorii mei şi până plecăm în cantonament o să ştiu mai multe. Din discuţiile pe care le-am avut cu jucătorii, toţi ziceau că o să-şi dea viaţa pe teren, dar de lucrul ăsta o să mă conving singur.”

O să fie şi ceva „tineri” de 30 de ani…
Una dintre mult anunţatele schimbări majore privitoare la lotul Pandurilor odată cu „reuşita” retrogradării era legată de întinerirea echipei gorjene. Cum de la fapte până la vorbe este cale lungă, nici responsabilii de la Pandurii nu par să se grăbească deloc în a-şi pune în practică strategia. Noul antrenor Marius Baciu admite faptul că pe lângă tinerii „anunţaţi” se vor regăsi mai mulţi jucători pe la…30 de ani! „Bineînţeles că o să fie foarte mulţi jucători tineri în lotul Pandurilor. Acesta este şi motivul pentru care facem aceste activităţi din săptămâna asta. Iar acei jucători pot să fie de oriunde, nu neapărat din alte părţi, poate chiar de la Pandurii. O să fie şi jucători de 30 de ani, dar nu se poate spune că aceştia ar fi cumva bătrâni, din contră, la această vârstă sunt în plină formă şi maturitate sportivă. Şi trebuie să vă mai spun ceva, orice transfer poate să fie o loterie. Poate să joace foarte bine la echipa la care a fost înainte, dar să joace foarte prost la echipa la care s-a dus. Şi în plus nivelul Ligii a II-a nu este acelaşi ca la Liga I. În orice caz, până sâmbătă o să ştim clar pe cine vom conta, o să renunţăm sigur la doi-trei jucători. O să fie în circuitul echipei a doua şi a celei mari 12-14 jucători sub 21 de ani. Secunzii mei şi în special Beji se va ocupa de circuitul echipei a doua către prima echipă. Asta va fi clar sarcina lor.”, a precizat Marius Baciu. Programul oficial al echipei Pandurii va începe odată cu reunirea lotului programată luni, de la ora 17 şi în care tehnicianul Marius Baciu va conduce primul său antrenament la cârma formaţiei gorjene. Apoi se va intra într-un cantonament chiar la Tg-Jiu.

„Necunoscuta” Steaua
Că transferul stelistului Onicaş la Pandurii a „căzut” în favoarea unei echipe care le-a luat locul gorjenilor în Liga I, CSM Tg-Mureş, este cât se poate de clar în acest moment, însă speranţele pentru alte soluţi „ de viitor” din Ghencea sunt încă destul de departe. Noul preşedinte executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu, a ţintut să facă „lumină” în cazul „ecuaţiei” Steaua: „Dorinţa lui Onicaş a fost să joace în prima ligă, de aceea s-a dus la Tg-Mureş. Dar, noi o să primim sigur alţi jucători de la Steaua după transferurile lui Stanca, Păcurar şi Martinovic. După ce Steaua se va întoarce din stagiul de pregătire din Austria, vom vedea ce jucători vom primi. Este clar că jucători daţi la Steaua au o anumită valoare, dar noi încă discutăm despre ce vom primi în schimb. Ori merită să se încaseze nişte bani, ori merită să luăm nişte jucători de la Steaua. Noi vrem să fie toată lumea mulţumită după aceste transferuri, atât Pandurii, cât şi Steaua.”