Petre Grigoraș: „Să respectăm fotbalul şi să se bucurăm puţin…”

Deşi primul meci al  Pandurilor din sezonul 2012-2013 s-a dovedit a fi unul extrem de reuşit, tehnicianul Petre Grigoraş preferă să rămână cu picioarele pe pământ.

Petre Grigoraş ştie că nu se câştigă războiul cu o singură bătălie.
Petre Grigoraş ştie că nu se câştigă războiul cu o singură bătălie.

Pandurii au deschis „balul” Ligii I cu o victorie la scor, iar debutul peste aşteptări, mai ales atunci când vine vorba despre noile nume din formaţia gorjeană, pare să fie pe placul tehnicianului Petre Grigoraş. Vorbind despre ultimele echiziţii, Grig a ţinut să-i acorde stelistului Răduţ o primă doză de încredere: „Mă bucur că trei din cele patru noi achiziții care au jucat au reușit să și înscrie. Am fost și eu puțin inspirat. Mă bucur și pentru Matulevicius, și pentru Karim, și pentru Răduț. Pe Răduț eu l-am desemnat să execute pentru că ar fi vrut să execute Lemnaru. Chestiile astea eu le stabilesc și am vrut să-i fac plăcerea ca la debut să reușească să înscrie. Eram convins că execută bine și am vrut să aibă în continuare curaj, personalitate, tupeu și să demonstreze că e un jucător apreciat și va fi și pe viitor important și pentru echipa de unde l-am luat.”
Căpitan OK, închizător în stand-by
Debutul noului sezon, odată cu plecarea lui Mihai Pintilii, a adus la Pandurii un nou căpitan de echipă în persoana fundaşului Ousmane Viera. Noul lider de echipă al Pandurilor pare să-l fi convins deja pe antrenorul Petre Grigoraş: „Pe Viera l-am ales pentru că l-am văzut în perioada de pregătire foarte determinat, un jucător care, odată cu selecționarea la echipa națională, a venit cu o mentalitate mai solidă, mai sănătoasă, iar evoluția din acest meci a demonstrat că e un jucător important, care merită banderola de căpitan de echipă.” Deşi recentele achiziţii au prins foarte bine la Pandurii, fără îndoială că plecarea lui Mihai Pintilii la Steaua în această vară constituie încă un handicap serios pentru tehnicianul Petre Grigoraş în alcătuirea unei echipe cel puţin la fel de competitive ca cea din sezonul trecut. Acest aspect este recunoscut şi de către Grig, care nu a găsit deocamdată omul care să facă diferenţa din faţa apărării: „Problema închizătorului rămâne. Nistor e un jucător foarte bun, dar este un jucător care contribuie foarte mult la faza ofensivă. Deocamdată îi avem doar pe ei la mijlocul terenului, dar sunt convins că se va rezolva și transferul unui închizător veritabil pentru că Nistor este o improvizație.”, admite antrenorul Pandurilor.

„Vor veni meciuri extrem de dificile”
Victoria Pandurilor la scor din faţa „U” Cluj, în prima etapă a sezonului l-a determinat pe tehnicianul Petre Grigoraş să îşi laude elevii, dar să le şi dea câteva sfaturi pentru a-i ţine pe aceştia în priză. Grig este de părere că dacă fotbaliştii de sub comanda sa „vor respecta fotbalul” şi nu vor lua lucrurile la fel de în serios, atunci în mod sigur vor avea rezultate pozitive. „I-am felicitat după meci, le-am spus să respectăm fotbalul, să se bucurăm puţin, pentru că e doar o etapă scursă, vor veni meciuri extrem de dificile, campionatul este foarte lung, iar dacă ne vom aventura să spunem că am învins cu 6-2 în prima etapă și începem să visăm la cupe europene, la titlu, Champions League și așa mai departe, s-ar putea să ne trezim cu reversul medaliei. Am încredere în ei că își cunosc interesul. Le-am mai spus să nu le dispară niciodată plăcerea de a juca. E un lucru extrem de important. Să respecte fotbalul pentru că, mai devreme sau mai târziu, și el te va răsplăti dacă ești corect.”, punctează Grigoraş.

Grig nu-şi face planuri pe etape
Chiar dacă, la prima vedere (în afară de jocul cu FC Vaslui), în primele şapte etape de campionat Pandurii vor avea de susţinut partide în compania unor adversari „accesibili”, oficialii gorjeni nu şi-au făcut un „plan de bătaie” pe puncte pentru primele runde ale sezonului. Antrenorul Petre Grigoraş spune că nu şi-a fixat niciun grafic de puncte până în runda cu numărul 7, preferând să ia pe rând, jocurile: „Nu mi-am făcut planuri pentru mai multe etape. Ştiu programul, dar sincer m-am gândit doar la primul joc. Debutul era foarte important pentru mine. Voiam să văd reacția echipei la un meci oficial. De acum mă gândesc și pentru viitorul pe 2-3 etape, dar cel mai important rămâne meciul cu Gaz Metan Mediaș.”, susţine tehnicianul Pandurilor.