Petre Grigoraș: „Pandurii nu o să moară”

Tragerea la sorți pentru noua stagiune a fost una favorabilă echipei gorjene, care va începe sezonul cu un meci acasă în fața celor de la Universitatea Cluj. În ceea ce privește calendarul oferit gorjenilor de tragerea la sorți, tehnicianul Petre Grigoraş nu este nici încântat, nici dezamăgit, el fiind conştient că nu programul, ci pregătirea echipei este cea care dă rezultatele. Grigoraş are şi un mesaj războinic la adresa granzilor Ligii I, pe care îi atenţionează că Pandurii nu moare chiar dacă îşi pierde din valori.

Reporter: Cum vi se pare ţintarul pentru noul sezon?
Petre Grigoraş:
E bine dacă eşti pregătit ca echipă, dacă nu eşti pregătit poţi debuta şi cu Vişina Nouă şi o iei în barbă! Depinde de modul cum ne vom pregăti, de cum facem lotul, să facem un 11 competitiv şi să începem ca anul trecut. Ştiu în mare cu cine jucăm, dar trebuie să joci cu toate echipele nu cu una şi alta. E un program echilibrat.
Rep.: Conform programului, Pandurii vor juca mai multe meciuri în deplasare decât acasă, cel puţin în priam parte a campionatului…
P. G. :
Şi când joci acasă sau în deplasare, la bătaie sunt puse trei puncte sau un punct. Nu e avantaj sau dezavantaj că joci acasă. Anul trecut am avut 10 meciuri acasă, şi? Am făcut puncte, dar să nu uităm că am avut şi lot.
Rep. : Între etapele 7-12 ve-ţi avea un program infernal. Cum priviţi viitoarele partide cu granzii dinj Liga I?
P. G. :
Nu vă plac meciurile astea tari? Păi atunci să ajungem să jucăm cu Vişina Putredă, Rovinari sau Motru! Revenind la etapele acela de foc, ei bine, nu sunt intermediare, se joacă la o săptămână şi e timp suficient să pregăteşti meciul respectiv. Astea sunt frumoase…
Rep. : Credeţi că ve-ţi reuşi cel puţin la fel de bună ca şi în sezonul trecut?
P. G. :
Să nu creadă echipele celelalte că au program uşor cu noi, că au luat-o până acum în freză mai toate echipele din frunte! Doar cu Vaslui am jucat bine şi nu am câştigat niciun punct. La Rapid, Steaua le-am luat patru puncte, la CFR le-am luat trei. Vom fi o nucă tare, să nu creadă cineva că dacă am pierdut 1-2 jucători, murim. Pandurii nu o să moară.
Rep. : Totuşi, în iarnă l-aţi pierdut pe Chiricheş şi s-a cunoscut, acum, în vară, a plecat şi Pintilii. Nu va fi cu mult mai dificil în noul sezon?
P. G. :
Sper şi cred că vom fi pregătiţi. Chiar dacă l-am pierdut pe Pintilii, un jucător important o să trebuiască să-l înlocuim cu succes. O să trebuiască ca jucătorii tineri, Vlad, Maxim, Nistor să devină mai maturi şi să dea dovada valorii.
Rep. : Ve-ţi debuta imediat în pregătirea de vară. De pe ce poziţii o ve-ţi face?
P. G. :
Aşteptăm anumite bonusuri restante de anul trecut, pe care sunt convins că se vor achita. Am înţeles că sunt nu ştiu ce conturi blocate ale drepturilor TV, şi sunt convins că se vor rezolva problemele. Oricum, o să plecăm cu inima deschisă în cantonament, liniştiţi şi hotărâţi că putem face lucruri bune şi în acest an.
Rep. : Cum staţi deocamdată la capitolul achiziţii?
P. G. :
Conducerea lucrează. O să mai apară noutăţi, să sperăm că vor fi de bun augur şi se vor integra în ideea de joc a noastră şi în colectiv. Poate nu vor veni joi la reunire, dar când vom pleca în cantonamentul de la Braşov, exceptându-l pe Răduţ, pe care l-am învoit până pe 21 iunie şi Mingote, care are o problemă, toţi se vor prezenta.
Rep. : Apropos de Răduţ, să înţelegem că s-a rezolvat problema împrumutului acestuia de la Steaua?
P. G. :
Răduţ vine, nu se pune problema să nu ajungă la noi. Jucătorul vrea să vină, iar eu îl aştept pe 21 iunie. Ce de la Steaua sunt oameni de cuvânt şi nu s-a pus problema să nu se ţină de cuvânt. Jucătorul vrea să vină, Steaua îi dă drumul, iar eu îl aştept. Am încredere mare în jucător.
Rep. : Dar în ceea ce-l priveşte pe Matulevicius?
P. G. :
Eu nu mai zic nimic, dar am înţeles că Matulevicius s-a înţeles cu noi. Acum îl aştept, nu mai zic nimic pentru că aşa am zis şi astă iarnă şi apoi l-am văzut prin Polonia. Mă gândesc acum că nu are ce căuta pe acolo, că doar e Campionatul European.
Rep. : În ceea ce-i priveşte pe cei noi veniţi, nu cu mult timp în urmă spuneaţi că doriţi nişte transferuri de titulari… Vă menţineţi părerea, aţi reuşit să vă asiguraţi serviciile unui astfel de jucător?
P. G. :
M-am exprimat eu greşit. Nu pot să aduc pe nimeni ca titular 100%. Aş vrea jucători de valoare care să se impună ca titulari în principiu. Asta nu înseamnă că aduc ceva, îi bag în echipă şi pe alţii îi dau la o parte. Aş vrea jucători care să plece din postura de favoriţi la titularizare, şi bineînţeles să am un lot de 17-18  de jucători de valori apropiate, care oricând apelez la ei să dea randament la fel de bun ca cel din teren. O să fie şi jucători tineri care să crească pe lângă ceilalţi, şi astfel să fie o circulaţie a jucătorilor.
Rep. : Deja aţi anunţat o anumită remaniere la nivel de lot pentru această vară. Dacă aţi făcut o listă, pe câţi jucători aveţi de gând să contaţi la debutul oficial?
P. G. :
Nu vor rămâne mai mult de 25 de jucători, din care trei portari. În cantonamentul al doilea nu plec cu mai mulţi. Am făcut lista şi cu cei care nu vor intra în vederile mele. Am vorbit cu Pârvulescu, să vedem dacă le găseşte echipă. Unguru, Roberto, Tătaru, Avramescu şi chiar Brata aş vrea să aibă posibilitatea să joace undeva pentru că au o perioadă în care au jucat puţin sau deloc. Au nevoie de jocuri, la noi posibilitatea să joace titulari sau să fie opţiuni serioase sunt şanse destul de mici. Chiar dacă ar juca şi la Liga a 2-a nu ar fi un pas înapoi. Şi Ciucur la Iaşi a jucat bine. În cel mai scurt timp vom stabili, nu cred că vor pleca cu noi în cantonament, iar conducerea să găsească posibilitatea unui împrumut. Oricum, nu o le dau drumul până nu aducem ceva.
Rep. : Despre Cardoso ce se mai aude?
P. G. :
Am discutat cu cei din conducerea clubului şi am considerat că Alexandre Cardoso are nevoie de o nouă provocare şi nu mă opun, din contră sunt de acord să plece la altă echipă.
Rep. : Reîntorcându-ne la noile achiziţii ce vor urma, cât de sigur sunteţi de ele?
P. G. :
Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători, ştiu despre cine e vorba şi sunt sigur că trei sferturi din ei vor fi soluţii bune pentru noi. Mai multe nu vă pot spune. Tac şi vreau să văd un vestiar plin în care să nu încap nici eu şi să le vorbesc din uşă.

Programul Pandurilor în turul campionatului 2012-2013

Etapa   1: Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Cluj
Etapa   2: Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu
Etapa   3: Pandurii Târgu Jiu – Ceahlăul Piatra Neamţ
Etapa   4: FC Vaslui – Pandurii Târgu Jiu
Etapa   5: Pandurii Târgu Jiu – Oţelul Galaţi
Etapa   6: CSMS Iaşi – Pandurii Târgu Jiu
Etapa   7: Pandurii Târgu Jiu – Rapid Bucureşti
Etapa   8: Petrolul Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu
Etapa   9: Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj
Etapa 10: Dinamo Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu
Etapa 11: Gloria Bistriţa – Pandurii Târgu Jiu
Etapa 12: Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti
Etapa 13: Viitorul Constanţa – Pandurii Târgu Jiu
Etapa 14: Pandurii Târgu Jiu – Gaz Metan Severin
Etapa 15: FC Braşov – Pandurii Târgu Jiu
Etapa 16: Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna
Etapa 17: Astra Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu