Petre Grigoraș: „Avem în vizor 2-3 atacanţi şi un închizător”

Dacă Pandurii vor termina 2012 pe podiumul Ligii I, Grigoraş îşi poate freca deja mâinile: conducerea clubului de fotbal gorjean va asigura transferurile necesare atacării unui obiectiv îndrăzneţ.

Grigoraş pare destul de sigur că echipa are nevoie de întăriri în iarnă. Însă acestea nu vor veni doar pentru apă plată la Tg-Jiu…
Grigoraş pare destul de sigur că echipa are nevoie de întăriri în iarnă. Însă acestea nu vor veni doar pentru apă plată la Tg-Jiu…

Cu foarte puţin timp înainte de a se trage cortina peste Liga I, Petre Grigoraş se gândeşte deja la curăţenia de iarnă, ca şi la mutările de trupe ce vor urma. Şi asta pentru că tehnicianul Pandurilor s-a decis încă de pe acum în privinţa jucătorilor  care vor spune adio „pe o perioadă nedeterminată” formaţiei de primă ligă din Tg-Jiu. Din câte se pare, ultimele runde rămase de disputat în 2012 nu vor mai schimba cu nimic datele problemei: “Vă spun sincer că eu sunt hotărât în privinţa a cinci-şase jucători care, din păcate, vor trebui să plece pe o perioadă determinată sau nu de la Pandurii. Pentru că dacă ne dorim mult mai mult, trebuie să aducem câţiva jucători care să creeze concurenţă şi să avem o bancă puternică.”, dezvăluie Grigoraş. Chiar dacă a evitat să dea şi nume, jucătorii vizaţi de la Pandurii sunt aceia care au evoluat prea puţin sau deloc în acest tur de campionat. Iar printre aceştia se regăsesc cu uşurinţă Onyeka, Lupu, Avramescu, Tătaru, Ignea sau Rada.

„Transferurile vreau să le realizăm până în Sărbători…”

Aşa cum pare să se fi hotărât în privinţa celor care vor pleca de la Pandurii, Petre Grigoraş a pus la punct şi lista cu potenţialele achiziţii. Tehnicianul grupării gorjene îşi doreşte să aibă lotul (pe care va conta în partea secundă a sezonului), deja completat atunci când va relua pregătirea de iarnă. Ca atare, Grig ţinteşte toate transferurile la scurt timp după încheierea primei părţi de sezon. Având asigurat şi „spatele” din partea conducerii (din punct de vedere financiar), echipa gorjeană nu va mai viza pentru transferurile de iarnă doar pe fotbaliştii liberi de contract. “Un jucător e deja acontat de noi, urmează încă doi, dar nu are rost să dăm nume acum, nu e normal. Transferurile vreau să le realizăm până în Sărbători. Se va şi investi. Sunt câţiva jucători pe care noi i-am urmărit mai de mult, posibil viitori jucători târgujieni. Când se termină turul să sperăm că vor şi semna şi după vacanţă să-i avem la pregătire, aşa ar fi ideal şi după promisiunile pe care le am, se vor rezolva aceste lucruri. Cu un lot de 17-18 jucători de valori apropiate, te poţi gândi şi la altceva.”, susţine Petre Grigoraş. Antrenorul Pandurilor mai dezvăluie faptul că viitoarele achiziţii vor viza aproape toate compartimentele, însă prioritară va fi zona ofensivă: „Avem în vizor 2-3 atacanţi, dar trebuie să ne hotărâm la unul. 100 % e şi un închizător. Ştiu că nu avem niciunul. Nistor e o improvizaţie şi l-am forţat în lipsă de alte soluţii.”, precizează Grigoraş.

Primul transfer, georgianul Alaverdashvili

După ce a petrecut o săptămână în probe la Pandurii, georgianul Giorgi Alaverdashvili, a făcut din câte se pare, primul pas pentru a reprezenta o soluţie în planurile de viitor ale lui Grigoraş. Oficialii clubului de fotbal gorjean au anunţat deja că Alaverdashvili a semnat deja cu Pandurii un contract de 6 luni. Tânărul jucător va trebui însă, să convingă pentru a-şi prelungi şederea la Tg-Jiu. “Fotbalistul georgian a semnat un contract pe o durată de 6 luni, cu opţiune de prelungire pentru încă 2 ani. El a stat o săptămână în probe la noi, la Tg-Jiu şi iniţial intenţionam împreună cu staff-ul tehnic să vină cu Pandurii în stagiul de pregătire de iarnă pentru a ne pronunţa după aceea. Totuşi, nu am urmat această opţiune, aşa că i-am propus un contract simbolic, cu opţiune de prelungire, dacă jucătorul va confirma până în vară. A înclinat foarte mult balanţa faptul că el a venit aici din postura jucătorului liber de contract.”, a dezvăluit Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv al Pandurilor. Alaverdashvili vine din campionatul Lituaniei, acolo unde a jucat în acest sezon pentru Banga în 15 partide, atacantul de 24 de ani reușind să marcheze de 11 ori. Referitor la cazul georgianului Giorgi Alaverdashvili, antrenorul Petre Grigoraș a dorit să precizeze că a făcut o concesie unui prieten care dorea ca jucătorul să fie testat de echipa gorjeană câteva zile. Grigoraş spune însă, din capul locului că, în iarnă se va baza pe o campanie de achiziții în care țintele trebuie să fie la nivelul titularilor actuali, deci peste georgianul Alaverdashvili. „Eu un caz special, mi-a fost propus de cineva pe care-l cunosc. Sunt niște informații destul de bune despre el, dar nu ne hazardăm și nici nu va fi el principalul nostru obiectiv în campania de achiziții. Sigur, or să mai apară la probe unul, doi jucători, dar nu asta mă interesează nici pe mine, nici pe cei din conducere. Noi avem alte obiective și altă strategie pe care o vreau încheiată și pusă în aplicare până la finalul turului. Îi vreau transferați pe jucătorii pe care îi doresc până se termină turul sau imediat după ce se termină acesta și în perioada de pregătire să-i avem pe toți.”, a punctat tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş.

L-au ratat pe Zaharia

Deşi fusese deja trecut ca fiind una dintre reuşitele apropiatei campanii de achiziţii a Pandurilor, atacantul echipei CS Severin, Alexandru Zaharia, are şanse minime de a mai ajunge la Tg-Jiu. În ciuda asigurărilor venite de la preşedintele executiv al Pandurilor, Eugen Pârvulescu, care susţine că formaţia gorjeană are primul drept asupra fotbalistului de 22 de ani, antrenorul Petre Grigoraş este de cu totul altă părere. Principalul de pe banca gorjeană crede că subiectul Zaharia este unul închis pentru Pandurii: “Sincer, nu-mi mai fac niciun fel de speranţe că se va rezolva situaţia lui Zaharia. Din păcate şi Zaharia este un capitol închis pentru noi, mă tem că nu se mai poate face nimic. Deşi am avertizat dinainte că era deja curtat de Oţelul, eu ştiam asta cu o lună înainte că Narcis Răducan îl vrea… Aşa am pierdut un jucător de 22 de ani cu 50.000 de euro.”, a mărturisit Grigoraş. Formaţia Juventus București, care dețin 50% din drepturile asupra jucătorului, susțin că s-au înțeles cu Oțelul Galați și vor primi 50.000 de euro pentru procentele deținute la Alexandru Zaharia.

Ibeh revine abia în 2013

Din păcate, nici pe finalul primei părţi de campionat, tehnicianul Pandurilor, Petre Grigoraş, nu poate conta pe serviciile unui jucător important. Este vorba despre atacantul John Ibeh, nigerianul părăsind deja România pentru a fi supus unei operaţii. Din câte se pare, fostul jucător al Oţelului va reintra în planurile lui Grigoraş abia în 2013: “Ibeh este plecat momentan în Germania pentru că, din păcate, trebuie să fie supus acolo unei intervenţii chirurgicale. În urma RMN-ului făcut la doctorul naţionalei, Pompiliu Popescu, a fost trimis la o clinică din Germania. Din câte ştiu eu, i s-a promis că în 3 săptămâni va fi apt de joc. Dar, e prea târziu pentru noi, e clar că s-a terminat anul pentru el! Bine măcar că va fi apt pentru pregătirea de iarnă. Din câte am înţeles, dacă nu se opera acum, o recidivă îl punea chiar în postura de a se lăsa de fotbal.”, a dezvăluit chiar antrenorul Pandurilor.

„Niciun jucător de bază nu e transferabil”
Dacă în ceea ce priveşte campania de achiziţii de iarnă, aceasta este departe de a fi început cu adevărat, principalii responsabili de la Pandurii sunt extrem de fermi atunci când vine vorba despre plecări. Antrenorul Petre Grigoraş spune că, cel puţin până în vară, niciun jucător de bază de la Pandurii nu va pleca la vreo echipă din Liga I. „Le-am spus clar jucătorilor, niciun jucător de bază nu e transferabil, avem nevoie de ei şi ei de Pandurii. iar la vară de ce să nu plece direct în străinătate. Dacă are valoare să plece direct. Orice om de fotbal, când transferă un jucător se uită unde a jucat, pe ce loc e în clasament, câte meciuri are, câte goluri. Te uiţi şi la asemenea statistică. Dacă te uiţi numai pe internet poate fi oricine impresar. Găseşti 440 de jucători. Cei care vin, să fie cel puţin de nivelul titularilor noştri.”, a explicat Grigoraş.