Peste 90% dintre elevii gorjeni vor face Religie

IPS Irineu la întâlnirea de la CNSH
IPS Irineu la întâlnirea de la CNSH

În săptămâna ce a trecut, directorii de școli și inspectorii școlari s-au întâlnit cu mitropolitul Olteniei, IPS Irineu. Conducătorul Mitropoliei Olteniei nu a făcut decât să mulțumească pentru buna colaborare care există între autoritățile ecleziastice și cele laice din învățământ, mulțumind pentru implicarea directorilor de școli în procesul de consultare a părinților privind frecventarea orei de religie, în condițiile legii. Un procent covârșitor de elevi din județul Gorj-circa 95%- au ales să urmeze Religia și în perioada următoare.
Directorii de școli s-au întâlnit joi, 5 martie a.c., cu mitropolitul Olteniei aflat într-o vizită în județul Gorj. Înaltul prelat a dorit să mulțumească întregii comunități didactice din Gorj pentru modul de implicare în predarea Religiei în școli. Învățători, profesori și diriginții s-au implicat în consultarea părinților în condițiile legii.
Peste 90% dintre elevii din Gorj  care fac în prezent Religie ca materie opţională au ales să urmeze în continuare acest curs. În formularul de înscriere se solicită directorului unităţii de învăţământ participarea elevului la orele de religie, cu menţionarea unuia din cele 18 culte recunoscute conform Legii 489/2006, printre care: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Cultul Musulman, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică Română, Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea din România şi Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova.
IPS Irineu, mitropolitul Olteniei, a salutat buna colaborare cu autoritățile școlare din Gorj, mărturisind că s-a implicat personal ca profesor și ca ierarh bisericesc, ca această disciplină să se predea în continuare în școlile din toată țara.