Peste 5000 de elevi gorjeni la Evaluarea Națională

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Evaluarea Naţională va fi susţinută la nivelul Gorjului în 87 de centre de examen, urmând ca lucrările să fie corectate în trei centre de evaluare, la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” şi la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Pentru corectarea lucrărilor celor peste 5000 de elevi va fi nevoie de 100 de profesori de limba română şi de 100 de profesori de matematică.  Cele două probe de examen se vor susţine în zilele de 20 şi 22 iunie 2011.
Circa 5000 de elevi de clasa a VIII-a din Gorj s-au înscris în aceste zile pentru susţinerea Evaluării Naţionale. Prima probă de examen din cadrul Evaluării este la limba şi literatura română şi va avea loc pe 20 iunie 2011. Următoarea şi ultima probă pe care elevii o vor susţine va fi la matematică, pe 22 iunie 2011. Ambele probe sunt scrise. Pe 24 iunie 2011 se vor afişa rezultatele evaluării elevilor de clasa a opta, tot în această zi urmând să se înregistreze şi eventualele contestaţii. Pe 25 şi pe 26 iunie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 27 iunie se vor afişa rezultatele finale ale Evaluării Naţionale din acest an.
Evaluarea naţională se va desfăşura în 87 de centre de examen din judeţul Gorj iar lucrările candidaţilor vor fi corectate în 3 de centre organizate de ISJ Gorj. Profesorul Gheorghe Mitescu, preşedintele Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Naţională, ne-a declarat că cele trei centre de evaluare sunt la Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” şi la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.
După Evaluarea Naţională va urma etapa înscrierii absolvenţilor de clasa a opta pentru admiterea computerizată la liceu. Nota de admitere la liceu este egală cu media aritmetică dintre media generală de absolvire a claselor V-VIII şi media obţinută de elevi la Evaluarea Naţională. Prima etapă a repartizării computerizate a elevilor la liceu se va realiza la nivel naţional pe data de 12 iulie. Cea de-a doua etapă a repartizării computerizate la liceu va avea loc pe 22 iulie, iar a treia etapă a admiterii la liceu, pentru ocuparea eventualelor locuri rămase libere după primele două repartizări computerizate, se va realiza între 5 şi 7 septembrie 2011.
Gheorghe Mitescu ne-a declarat referitor la organizarea Evaluării Naţionale: ”Fiecare unitate de învăţământ are obligaţia de a se adresa, în scris, Consiliului Local în vederea asigurării condiţiilor corespunzătoare pentru desfăşurarea Evaluării, inclusiv asigurarea prezenţei unui jandarm/poliţist pentru supravegherea transportului lucrărilor de la centrul de examen la centrul de evaluare. Ştampilele tip pentru centrele de evaluare vor fi ridicate vineri, 17 iunie 2011, de la ISJ Gorj”.