Pariul lui Ponta

Loading

Gorjenii au un motiv de mândrie că au dat premierul ţării dar în acelaşi timp, dacă ar fi să îi întrebăm pe conducătorii judeţului lucrurile nu stau chiar pe roze deoarece bugetul e „în pioneze”. Mai exact bani nu prea sunt iar cel puţin în această etapă Gorjul nu va fi tratat în mod preferenţial. Deputatul de Gorj va trebui să se sacrifice în favoarea premierului Ponta şi acest fapt nu are de ce să bucure pe preşedintele Consiliului Judeţean Gorj sau pe primarul Municipiului. Aceştia au înţeles însă acest lucru cu toate că presa locală a speculat alte lucruri, Gorjul nu va fi un judeţ privilegiat dar nici la coada listei.
În această ordine de idei, atât Ion Călinoiu cât şi Florin Cârciumaru vor continua investiţiile. Poate nu vor reuşi să împlinească toate speranţele aşa de repede, poate că banii în comune vor continua să fie insuficienţi şi în următoarea perioadă dar ar trebui să avem convingerea că suntem pe drumul bun. Pe surse, arieratele descoperite la nivel local sunt mult mai consistente decât se credea iar FMI-ul e de prea mult timp stăpân în România, dar suntem condamnaţi să reuşim împreună.
La acest moment nu ar trebui să luăm în calcul un eventual eşec al lui Victor Ponta pentru că ar fi al tuturor. Pariul lui Ponta este al democraţiei, dacă acest guvern sau această alianţă nu va reuşi, va fi foarte greu pentru noi. Nu cred că în perioada următoare vor fi prea mulţi cei care s-ar îndrepta spre Dan Diaconescu şi PPDD-ul lui sau Elena Udrea şi, probabil, PDL-ul ei. Dacă românii se vor considera trădaţi încă odată ar trebui să fie o variantă care nu ar trebui luată în calcul.
Sunt destui, inclusiv din interiorul celor două partide, care lucrează la ziua de după…Pentru noi ruperea USL va trebui să se producă cât mai târziu, altfel un nou război electoral ne va fi fatal. Reuşita sau nereuşita guvernării nu va depinde de dezertorii PDL dar  ar putea fi un „cal troian”. La fel, alegerile prezidenţiale pot fi o mare necunoscută iar cei anunţaţi acum drept favoriţi să piardă mult din sprijin. Pariul lui Ponta este cu românii dar şi cu Crin Antonescu pentru a-l face preşedinte!
Reuşita lui va fi reuşita noastră!