Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu, cunoscut în Europa

Loading

Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu este din nou implicat într-un proiect european prin intermediul căruia nu numai instituţia de învăţământ se face cunoscută în Europa, ci întreaga comunitate gorjeană.

Prin astfel de proiecte se face un schimb util de experienţă
Prin astfel de proiecte se face un schimb util de experienţă

În perioada 17-22 februarie s-a desfăşurat cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius, THE EUROPEAN TEENAGERS BETWEEN CULINARY TRADITION AND FAST FOOD, proiect ce este coordonat de Colegiul Tehnic Nr. 2 Tg-Jiu şi care are ca parteneri şcoli din 6 state europene: Italia, Spania, Grecia, Turcia, Polonia, Portugalia.
Dacă prima întâlnire de proiect s-a desfăşurat în Târgu-Jiu în luna octombrie 2012, de această data a fost rândul italienilor de la Istituto Statale di Istruzione Secondaria Superiore “D. Sartor” di Castelfranco V.to (TV)-Sezione coordinata di San Gaetano di Montebelluna să fie gazde.
Pe parcursul mobilităţii au fost desfăşurate mai multe activităţi care au debutat cu prezentarea şcolilor, a echipei de proiect din fiecare stat partener şi o dezbatere ce a avut ca temă alimentaţia de tip fast food în rândul elevilor din şcolile participante la proiect. Colegiul Tehnic Nr.2 Tg Jiu şi activităţile realizate de echipa de proiect au fost prezentate într-un interesant material de către elevii participanţi, Iriza Vlad şi Rusu Mihai. În următoarele zile, activităţile au continuat cu participarea elevilor la cursuri împreună cu partenerii de proiect şi împărtăşirea impresiilor despre sistemele de învăţământ din statele din care făceau parte şcolile partenere. Elevii gorjeni au fost impresionaţi de implicarea colegilor italieni în activităţile practice derulate în cadrul şcolii. În conformitate cu tema proiectului au fost efectuate mai multe vizite la unităţi de alimentaţie din Montebelluna şi împrejurimi unde au fost prezentate produse tradiţionale italiene.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
Prof. Romeo Bibirigea