Pandurii Târgu-Jiu, egalii campioanei Unirea Urziceni

Un nou rezultat notabil pentru fotbaliştii de la Pandurii în Liga I. Sâmbătă, în cadrul etapei a XI-a, formaţia antrenată de Sorin Cârţu a fost egala campioanei, reuşind să remizeze în faţa celor de la Unirea Urziceni.

În meciul din faţa campioanei Unirea Urziceni, cel mai important aspect al jocului a fost pentru Pandurii capitolul determinare.
În meciul din faţa campioanei Unirea Urziceni, cel mai important aspect al jocului a fost pentru Pandurii capitolul determinare.

Runda cu numărul XII a Ligii lui Mitică nu a adus o mult aşteptată victorie pentru Pandurii, dar a adus o remiză meritorie în faţa campioanei en-titre a României, Unirea Urziceni, nimeni alta decât echipa care făcea furori în ultima etapă de Champions League. Deşi a încercat să domine jocul de pe „Municipal”, trupa lui Dan Petrescu a trebuit să se mulţumească la finalul celor 90 de minute de joc doar cu un egal, elevii lui Cârţu(mai ales apărarea) dovedindu-se o nucă destul de tare pentru ialomiţeni. Chiar dacă au câştigat un punct, după disputa cu Unirea Urziceni, Pandurii au şi pierdut (cel puţin pentru o etapă) unul dintre jucătorii ce în meciurile trecute a adus mai mult de 3 puncte grupării gorjene, Păcurar primind pe final jocului de la Tg-Jiu cartonaşul roşu. Însă, cel mai afectat după jocul de sâmbătă pare a fi chiar antrenorul Sorin Cârţu, care a primit nu mai puţin de 6 etape de suspendare pentru duelul verbal cu Mihai Stoica, dar mai ales pentru semnele de „puşcarie” către centralul partidei, Augustus Constantin.

Un egal de „deplasare”
Remiza cu Unirea Urziceni nu pare să-l fi afectat prea tare pe tehnicianul Pandurilor, Sorin Cârţu, cât prestaţia arbitrului Augustus Constantin. „Sorinaccio” crede că echipa sa a scos un egal în condiţiile unui meci în disputat deplasare: „Nu sunt mulţumit de rezultat, dar n-am putut, am jucat contra 14 oameni şi nu puteam să batem. E bun şi un rezultat de egalitate pentru un meci în deplasare. Ne prinde bine punctul. Am jucat în deplasare. N-am jucat în deplasare? Aş vrea şi eu arbitraje din astea când jucăm în deplasare. Să aibă lumea grijă de noi”, a ironizat Cârţu după meci, arbitrajul. Mai mult, antrenorul Pandurilor a ţinut să explice că acelaşi „fluieraş” a mai făcut lucruri asemănătoare la alte meciuri ale celor de la Unirea: „L-aţi uitat pe arbitrul ăsta? Păi arbitrul ăsta e celebrul arbitru de la meciul de la semifinala cupei cu Buzăul. Urziceni – Buzău. Aţi uitat ce a făcut anul trecut cu Rapidul, la celebrul meci Urziceni – Rapid. Şi a venit şi aici. Veneau după un meci de cupă europeană şi erau obosiţi, dar e posibil aşa ceva… Noi ştim şi suntem atenţi la detalii. Pe urmă nu ne lasă pe noi să interpretăm, că noi nu avem voie să interpretăm oricum. Eu îl ştiu (n.r. – pe Augustus Constantin) şi mă aşteptam la aşa ceva. Am spus că noi când facem pregătirea jocului luăm totdeauna în calcul şi o situaţie de genul acesta. Dar pentru un meci în deplasare e bine cu un rezultat de egalitate. Arbitrul acesta are deja două antencedente foarte clare, meciul cu Rapid şi meciul de cupă, cu Buzăul, cu un an înainte”.

„Supăraţi că nu ne dăm deoparte!”
Tehnicianul Sorin Cârţu mai este de părere că jucătorii Unirii Urziceni nu aveau de ce să fie obosiţi după meciul de la Glasgow pentru că, în mare parte, echipa s-a schimbat: „Nu există oboseală dacă eşti în cupe şi în Liga Campionilor. Ce problemă e de oboseală? Au jucat miercuri şi astăzi e sâmbătă şi pot să joace. Toată lumea poate să joace, şi eu jucam când eram fotbalist, jucam miercuri – sâmbătă şi nu se mai schimbau echipele. Majoritatea care au jucat miercuri cu Glasgow n-au mai jucat acum sau nu mai jucaseră cu Vasluiul înainte, aşa că au avut două jocuri pentru 3-4 zile. Sunt supăraţi că nu ne dăm deoparte. Ce supărare? Nu vreau să mă bată ei”. Atunci când vine vorba despre jocul prestat de jucătorii săi, Sorin Cârţu se declară mulţumit, mai ales de atitudinea de care au dat dovadă în teren. „Toate meciurile le-am jucat aşa, multe meciuri am jucat, dar uneori ne-a ieşit şi alteori nu. Sunt mulţumit de ce au jucat jucătorii mei, s-au bătut exemplar şi au jucat tot timpul cu handicap, cum este la noi mereu în campionat. Mi-a plăcut atitudinea lor şi, poate, neavând povara asta în spate ar fi putut să facă şi mai mult”, completează Sorinaccio.

Conflict MM – Sorinaccio
În prima repriză, antrenorul Sorin Cârţu, care a fost extrem de nervos pe toată durata partidei, şi managerul clubului Unirea, Mihai Stoica, au avut un schimb de replici dur, fiind nevoie de intervenţia arbitrului Augustus Constantin pentru a calma spiritele. Sorin Cârţu a precizat că managerul general al clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a pus presiune pe arbitri pe toată durata partidei: “Nu am eu nicio treabă cu MM Stoica , el să-şi vadă de treaba lui, e manager, fixează camere, fixează bugete, dar să nu facă presiune pe arbitri. Au făcut presiune, s-a văzut în teren. Făceau şi înainte.” Referitor la conflictul verbal avut cu tehnicianul Sorin Cârţu în prima repriză, Stoica a spus: “Nu m-am certat cu Sorin Cârţu, dar mai sunt replici acolo pe bancă, dar nu ne-am certat”.

Un punct „onorant” raskovic-pandurii-unirea
Punctul obţinut în etapa a XI-a cu Unirea Urziceni pare să-i fi mulţumit de doi dintre oamenii de bază ai Pandurilor. Atât sârbul Raskovic, cât şi slovenul Stromajer, adică principalele piese din atacul Pandurilor, cred că remiza înregistrată pe „Municipal” din faţa campionei României este una onorantă. „Toată lumea ştie şi vorbeşte în ultima vreme despre rezultatele celor de la Unirea Urziceni. Este o echipă greu de bătut mai ales că nu forţa jucătorilor este cea care contează, cu forţa echipei. Adevărata forţă vine din echipă şi probabil că de asta au şi aceste rezultate. Nu a fost deloc uşor să joci împotriva lor, noi ne-am motivat foarte bine, iar acest rezultat de egalitate este meritat. Pentru noi este un punct important, acum avem 15 în total, deci nu stăm chiar rău. E bine că nu au reuşit să ne bată, deşi erau favoriţi”, mărturiseşte slovenul Jaka Stromajer. Spusele lui Stromajer, par să semene cu cele ale colegului său din atac, Milanko Raskovic. Vârful „plav” recunoaşte că i-a fost puţin teamă de acest meci, iar rezultatul consemnat pe „Municipal” este cu atât mai mulţumitor. „A fost un meci foarte greu, aşa cum dealtfel, mă şi aşteptam să fie. Am jucat cu Unirea Urziceni, nu cu orice echipă, aşa că e bun şi acest egal. Poate ne-am fi dorit mai mult, dar punctul obţinut este onorant pentru noi. Este foarte greu să joci şi să câştigi în faţa unei astfel de echipe. Mie chiar mi-era frică înaintea acestui meci pentru că Unirea Urziceni a avut rezultate foarte bune, mai ales ultimul, din Champions League. Deci e bun şi acest egal”, concluzionează Milanko Raskovic.