Muzeul Judeţean la 115 ani de la înfiinţare

Sărbătorirea a 145 de ani de administraţie publică modernă în Gorj şi a 115 ani de la înfiinţarea Muzeului Judeţean a avut în această săptămână mai multe momente importante. Reţinem inaugurarea ,,Galeriei  Preşedinţilor Consiliului Judeţean Gorj”, fiind expuse fotografiile tuturor foştilor şefi ai acestei instituţii, expoziţia celor de 17 portrete. Tot acum a fost inaugurat şi noul Muzeu Judeţean, o instituţie în haine noi.

muzeul-judetean-gorj-calinoiuSărbătorirea a 145 de ani de administraţie publică modernă în Gorj şi a 115 ani de la înfiinţarea Muzeului Judeţean a avut în această săptămână mai multe momente importante. Reţinem inaugurarea ,,Galeriei  Preşedinţilor Consiliului Judeţean Gorj”, fiind expuse fotografiile tuturor foştilor şefi ai acestei instituţii. Tot acum a fost inaugurat şi noul Muzeu Judeţean, o instituţie în haine noi făcut cu multă muncă de angajaţii proprii.
115 ani de la înfiinţarea Muzeului Judeţean au fost sărbătoriţi cum se cuvine. Manifestările au început cu  vernisajul expoziţiei permanente „Istorie şi arheologie”, precum şi o sesiune de comunicări ştiinţifice pe tema „115 ani de la înfiinţarea Muzeului Gorjului”, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu – Jiu. Tot la Muzeu,  s-a  vernisat şi expoziţia „Publicitate şi imagini din oraşul Târgu – Jiu în perioada interbelică”.  În Sala Maură din cadrul Palatului Administrativ Gorj, au fost lansate volumele „Protocoalele Consiliului Judeţean Gorj din secolul al XIX-lea” – Ion Cepoi; „Gorjul Cultural (1890 – 1990)” – Vasile Arimia; „Învăţământul public gorjean la început de drum (1831 – 1848)” – Dan Neguleasa”. A urmat o vizită la fabrica de filtre Pirelli din Bumbeşti – Jiu, iar apoi vernisarea expoziţiei „Gorjul tradiţional – habitat, trăire, tehnică în satul românesc tradiţional”, la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara.A urmat vernisarea ex­poziţiei „Bibliografii de personalităţi gorjene”,tot  la Muzeul Judeţean Gorj.