Pandurii Târgu-Jiu, 4 puncte din 6 în faţa liderului

Loading

Obligată să joace la Severin toată toamna, echipa fanion a fotbalului gorjean a avut un sezon de excepţie. Gorjenii sunt calificaţi practic în play-off-ul Ligii I şi au scos 4 puncte din 6 în faţa liderului Astra Ploieşti, performanţă unică a echipelor din primul eşalon fotbalistic. Soarta vechipei gorjene nu este foarte clară pentru 2016 în pofida declaraţiilor liniştitoare din partea CEO, Consiliul Judeţean Gorj şi a conducerii echipei.

Sapunaru

Săpunaru a deschis scorul în minutul 18 cu un voleu spectaculos care nu a putut fi parat de portarul Silviu Lung jr. Pandurii Târgu-Jiu  a controlat prima repriză, însă echilibrul s-a rupt în minutul 42 după ce Pițian a fost eliminat.Eliminarea lui Geraldo din ultimele minute nu a contat în economia partidei.

A doua repriză a aparținut în totalitate oaspeților, care au marcat abia în minutul 83, prin Boldrin. Geraldo a văzut și el cartonașul roșu după o intrare criminală la Nicoară. Gorjenii au avut ocazii şi în repriza a doua dar nu au reuşit să concretizeze.

Astra ajunge la 46 de puncte după 23 de meciuri și este pe primul loc. Pandurii ocupă locul  4, cu 40 de puncte, la egalitate cu Viitorul și Dinamo, care au un meci mai puţin. Gorjenii  ar putea fi egalați de Steaua, dacă echipa campioană va învinge ACS Poli Timișoara luni.

Rămâne întrebarea cum ar fi evoluat Pandurii în faţa suporterilor proprii, mutarea la Severin fiind absolut aiurea de vreme ce la stadion nu s-a lucrat deloc?

Echipele de start:

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Filipetto, Erico, Momcilovici – Săpunaru, Pițian – Ciucur, D. Nistor, Răduț – Hora

Astra: S. Lung jr – Queiros, Geraldo, Oros, Morais – Fl. Lovin, Dandea – Enache, Budescu, Teixeira – Alibec