Pandurii speră să ia puncte acolo unde nu se așteaptă nimeni

După semieşecul de pe teren propriu cu Gloria Bistriţa, Pandurii nu vor avea prea mult timp la dispoziţie să-şi lingă rănile, pentru că tehnicianul Petre Grigoraş a sunat deja adunarea în vederea jocului de vineri, din deplasarea cu Gaz Metan Mediaş. Gorjenii speră să vină cu un punct măcar din deplasarea de la Mediaş.

Petre Grigoras crede că este posibil un rezuktat bun la Medias
Petre Grigoras crede că este posibil un rezuktat bun la Medias

Ajunşi acum în postura unor candidaţi siguri la retrogradare, elevii lui Petre Grigoraş  încearcă să strângă rândurile şi să-şi îndrepte atenţia către etapele care au mai rămas de disputat din acest sezon al Ligii I. După ce a pierdut ocazia unui duel de 6 puncte cu Gloria Bistriţa, „principalul” Pandurilor, Petre Grigoraş, a identificat minusurile echipei sale şi aşteaptă acum o altă mobilizare în campionat, de această dată de 3 puncte: „Jocul lasă de dorit şi dacă vom reuşi să-l punem la punct, să dispară acea crispare de la meciul cu Gloria Bistriţa, acele greşeli elementare la mulţi dintre jucători, o să ne redresăm. E clar că lipseşte această prospeţime, va trebui să fac nişte modificări în planul de pregătire. Mai sunt atâtea etape de disputat, prima la Gaz Metan, unde vom încerca să recuperăm ceva. Ne va aştepta un meci foarte dificil, cu o echipă extrem de solidă, dar trebuie să strângem rândurile acum la greu, lăsăm la o parte toate problemele şi toate frământările care au fost în jurul acestei echipe de la începutul campionatului”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Speranţe de revigorare după vacanţă
Din câte se pare, ultimele runde ale Pandurilor, care au mai rămas de disputat din acest campionat, se vor dovedi decisive asupra viitorului echipei de fotbal gorjene din Liga I. Iar acest aspect este sesizat şi de către tehnicianul Petre Grigoraş, care aşteaptă cu sufletul la gură pauza competiţională ce va urma în Liga lui Mitică. Grig speră ca răgazul de două săptămâni să-i permită să alcătuiască din nou cel mai bun 11 al Pandurilor: „Sper ca pe viitor să reuşesc mai mult. Din punctul meu de vedere, pauza competiţională e bine venită, pentru că s-au întâmplat multe. Nu am putut să folosesc niciodată echipa cu care aş fi început prima etapă. Sper ca după pauza competiţională, toţi jucătorii să ajungă la acelaşi nivel de pregătire, să revină şi Cardoso şi Băcilă, să revină şi Stromajer. Avem mai multe posibilităţi, după aia. Aţi văzut ce bancă am avut cu Bistriţa, destul de modestă, dar cu reintrarea celor trei, concurenţa şi lucrurile vor decurge altfel”, a punctat tehnicianul.

Contează prestaţia noastră
Deşi soarta Pandurilor în Liga I ar putea depinde indirect şi de rezultatele celorlalte contracandidate la retrogradare, „principalul” grupării de fotbal gorjene, Petre Grigoraş, preferă să nu-l intereseze deloc acest aspect. Grigoraş  mărturiseşte că a transmis deja acest mesaj şi jucătorilor săi: „Dacă te uiţi în curtea vecinului, cazi în groapa din curtea ta! Spun şi jucătorilor să evite să se intereseze ce face adversarul. Cu ce ne ajută dacă noi nu câştigăm? Întotdeauna să ne intereseze doar ce facem noi şi după aia, coroborate cu celeltalte rezultate, ne putem situa sub linia sau deasupra a ceea ce e atât de îngroşată şi de dureroasă. Două victorii te pot duce pe locul 9, cu două înfrângeri poţi pune pecetea, joci la orele 3,4,5 sau la ora 11”, a concluzionat antrenorul Pandurilor.