Pandurii, în focul amicalelor

După egalul cu NK Zagreb şi distracţia cu amatorii de la Lenzing, Pandurii au disputat duminică seara cel mai important amical din stagiul din Austria. Adversarul a fost unul de calibru, naţionala Emiratelor Arabe Unite, care i-a bătut pe elevii lui Grigoraş cu 2 la 1.

Pandurii au parte de terenuri foarte bune în amicalele din Austria
Pandurii au parte de terenuri foarte bune în amicalele din Austria

Pandurii au disputat până acum 3 jocuri amicale în stagiul din Austria (n.r. al patrulea a fost aseară cu Olimpik Baku). O victorie, un egal şi o înfrângere e bilanţul trupei lui Grigoraş care va mai juca joi cu bulgarii de la Ludogorets Razgrad înainte de întoarcerea în ţară.

Grigoraş mulţumit chiar şi la eşec
Cunoscut ca un antrenor căruia nu-i place să piardă nici în amicale, Grigoraş nu era supărat în ciuda primului eşec din stagiul austriac. „În mare parte sunt mulţumit de jocul echipei cu Emiratele Arabe Unite, am şi greşit, dar am întâlnit un adversar foarte puternic. Am făcut un joc bun, am văzut lucruri bune şi lucruri pe care vom încerca să le remediem în perioada următoare. Am încercat să văd la lucru tot lotul, chiar dacă unora le-am dat mai multe minute iar altora mai puţine. Stadionul arată extraordinar şi adversarii sunt buni. Noi ne-am dori chiar să fie peste noi pentru că numai în jocuri cu echipe mai valoroase ne putem testa şi vedea limitele pentru a încerca apoi să ne îmbunătăţim jocul” spune antrenorul pandurilor.

Brambureală în amicale
În timp ce Rapid, Dinamo sau Oţelul au avut parte de adversari bine stabiliţi în amicale, Pandurii s-au văzut nevoiţi să facă faţă unui adevărat haos în Austria. Adversarii stabiliţi la plecarea din Târgu Jiu (ŢSKA Sofia, Khazar Lankaran, Dinamo Ceske, Antalyaspor) au picat rând pe rând iar gorjenii se văd nevoiţi astfel să se dueleze cu echipe ca SK Lenzing (liga IV Austria) sau bulgarii de la Razgrad. Punctul culminant a fost atins duminică, atunci când Pandurii au aflat chiar în dimineaţa jocului cu naţionala Uzbekistanului că aceştia nu se vor prezenta! Presaţi de timp, gorjenii au avut norocul să-i găsească disponibili pe cei din Emiratele Arabe Unite. Dintre echipele româneşti puternice doar Steaua a mai avut astfel de probleme şi s-a trezit că în loc de Ajax sau Istanbulspor joacă cu amatorii de la FC Comercial sau moldovenii de la Rapid Chişinău. Poate pe viitor, contactarea unui impresar demn de încredere îi va scuti pe gorjeni de aceste neplăceri care apar în fiecare cantonament.

Bischoff trimis la plimbare
Dacă ai fost bun de Arsenal la un moment dat asta nu înseamnă că eşti suficient de bun şi pentru Pandurii. Asta i-a transmis Grigoraş francezului aflat în probe, Amaury Bischoff, care a fost deja trimis acasă după doar câteva zile de probe. „Din păcate Bischoff a plecat. L-a observat stafful tehnic la două jocuri şi sincer nu e ceea ce ne dorim noi, adică să fie peste jucătorii noştri. Cred că jucătorii noştri sunt mai buni decât francezul şi au pretenţii mult mai mici decât cei veniţi din Vest” spune Pârvulescu.

Într-adevăr nu e plăcut să ştii că te pregăteşti să joci cu o echipă şi apoi afli în dimineaţa jocului că s-a schimbat
Eugen Pârvulescu, preşedinte Pandurii

Am jucat şi cu o echipă de bucătari, dar nu suntem singurii care am făcut asta. Şi CFR Cluj, şi Dinamo şi Steaua au jucat cu astfel de echipe mai slab cotate
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Rezultatele pandurilor din amicale
Pandurii – NK Zagreb 1-1 (gol Unguru)
Pandurii – SK Lenzing 11-0 (goluri Lemnaru-5, Cristea-2, Batin-2, Vranjes, Unguru)
Pandurii – Emiratele Arabe Unite 1-2 (la pauză 1-0, gol Lemnaru)