Panduri de frunte: au obținut revanșa chiar dacă nu s-au gândit doar la ea

Cu două etape înainte de finalul turului, Pandurii continuă să surprindă prin joc și rezultate, trupa lui Grigoraș fiind pe locul 5 în Liga I.

După evoluţia din acest tur de campionat, Pandurii au toate şansele să devină revelaţia sezonului.
După evoluţia din acest tur de campionat, Pandurii au toate şansele să devină revelaţia sezonului.

Pandurii și-a luat revanșa în fața Rapidului după ce sezonul trecut a pierdut nemeritat la Severin, după ce Băcilă a fost eliminat la o fază la care Rui Duarte trebuia trimis la vestiare, iar în Giulești a obținut doar o remiză în urma unei partide în care Mugurel Drăgănescu a scos două mingi din poarta Rapidului și nu a acordat un penalti cât de poate de clar pentru Pandurii. Victoria confortabilă, cu 3-0, a Pandurilor n-a fost văzută de Grigoraș ca revanșă pentru cele două meciuri din sezonul trecut, ci ca o binemeritată revenire a echipei sale pe o poziție pe care o merită în clasamentul Ligii I: „Nu ne-am gândit la o revanșă pentru că în fotbal trebuie să uiți anumite lucruri. Ambele partide de anul trecut au fost decise de deciziile unor arbitri care ne-au dezavantajat total, dar nu întoarcem acum timpul înapoi pentru a ne revanșa. Pe cine? E clar, ne interesau punctele. Veneam după două înfrângeri consecutive și de pe locul 4, 5 sau 3 am ajuns pe 9. Presiunea era mare și pe noi și pe ei, Rapidul putând urca pe locul 1 în cazul unei victorii cu noi, dar noi am fost mai determinați, mai motivați. Până la urmă am fost mai buni decât ei”, a declarat antrenorul Pandurilor despre motivațiile pe care cele două echipe le aveau înaintea acestui meci.

Grigoraș, cel mai tare din oraș
Pandurii a urcat din nou pe locul 5 în Liga I, performanță notabilă pentru o echipă de acest calibru, iar meritele îi aparțin în mare măsură antrenorului Petre Grigoraș. Spectatorii prezenți la meciul cu Rapid au scandat deseori numele tehnicianului Pandurilor pe parcursul și mai ales după finalul partidei, iar Grigoraș le-a mulțumit și pe teren, dar și la conferința de presă: „Le mulțumesc celor care mi-au scandat numele. Înseamnă că apreciază jocul echipei și asta este imaginea mea. Nu este aceea când vorbesc la televizor sau dumneavoastră. Este cea exprimată de echipă pe teren. Este uneori catastrofală, câteodată este mai bună. Momentan ne situăm undeva bine. Se putea și mai bine, dar să așteptăm meciurile următoare și să încheiem anul așa cum ne-am dorit, cu un număr suficient de mare care să ne dea liniște pentru pregătirea returului”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Grig pleacă la… nevastă
Legat de zvonurile care-l dau ca posibil înlocuitor al lui Ilie Stan la Steaua, Petre Grigoraș a ținut să confirme faptul că va pleca, nu însă la Steaua, ci acasă, la soție: „Eu o să plec… Chiar voi pleca, nu știu dacă săptămâna asta. Plec să-mi mai văd și eu nevasta. Nu pot să stau numai la Târgu Jiu. Mai vine ea, mai plec eu… Nu s-a pus niciodată problema să plec la Steaua, decât în ceea ce s-a scris în presă. N-am vorbit cu niciun oficial al celor de la Steaua, așa că subiectul acesta este mai mult mediatic decât realistic. Ce va fi în iarnă nu știu. Până în iarnă mai poate trece o cometă pe lângă planetă și poate schimbă polii și nu o să mai existe niciun fel de probleme. Deocamdată nu discut absolut nimic. Principala mea problemă este să antrenez Pandurii, echipa mea să joace cât mai bine, să aibă acea plăcere și dorință de a câștiga. E cel mai important. Restul le trecem la pierderi…”, a explicat Grigoraș situația sa actuală și posibilitatea de a lăsa Pandurii pentru a antrena Steaua.

Preţuit de jucători
Chiar dacă nu întotdeauna a fost ajutat de rezultate, Grigoraș a știut să mențină o atmosferă frumoasă în vestiar, iar jucătorii știu că el este adevăratul motor al echipei. Alexandru Maxim, unul dintre ultimii veniți la Pandurii, spune că își dorește să nu-l piardă ca antrenor pe Grigoraș: „Am observat că domnul Grigoraş e dorit şi de alte echipe. Sper din tot sufletul să rămână. Sperăm ca prin jocul nostru să-l convingem să rămână. E o atmosferă foarte bună şi rezultatele se datorează în mare parte domnului Grigoraş”, a declarat jucătorul adus în vară de la echipa a doua a celor de la Espanyol Barcelona. De aceeași parte este și Nistor: „Cheia succesului este la domnul Grigoraş”, a declarat mijlocașul Pandurilor. Spre deosebire de restul jucătorilor, care îl doresc în continuare pe Grigoraș la Pandurii, Vlad Chiricheș îl vrea plecat pe tehnician, dar nu în altă parte decât la Steaua, acolo unde el va merge din această iarnă: „Domnul Grigoraş e un antrenor de mare valoare, un antrenor mare. Cred că orice echipă mare şi l-ar dori. Aş vrea să lucrez cu el la Steaua. M-a ajutat foarte mult, îmi dă libertate, încredere şi asta ajută fiecare jucător să se dezvolte”, a declarat proaspătul internațional român. Chiar și Vranjes, întrebat la un moment dat dacă se mai gândește să plece de la Pandurii, bosniacul a răspuns că ar pleca împreună cu Grigoraș.