Omenirea a luat-o razna…

Un profesor din Baia Mare a dansat pe catedră, în fața elevilor. O femeie din Telești s-a urcat drogată la volanul mașinii și apoi s-a urcat pe capota acesteia, la Bumbești Jiu, stând acolo până a venit poliția. Se produc crime, violențe „domestice” sau în școli, violuri, războaie și multe alte lucruri rele… Ce se întâmplă cu oamenii? De ce au astfel de comportamente, care produc victime, iar pe ei îi pot duce în pușcărie sau chiar la moarte? Cauzele sunt multe… Încă de mici, foarte mulți copii urmăresc desene animate cu lupte, mai târziu joacă jocuri cu lupte, văd filme cu lupte, se uită la știri în care văd tot ce e mai rău, se încarcă negativ, devin irascibili, iar de aici până la violență mai e doar un pas. Între timp au crescut, creierul lor continuă să fie bombardat în același mod, așa că nu trebuie să ne mirăm dacă, din oameni care sunt „hrăniți” astfel, ies monști, capabili de orice.

E foarte greu să fii altfel, când majoritatea e așa. E foarte greu să-ți educi copiii să gândească pozitiv, să își ocupe timpul cu activități creative și recreative, să devină oameni buni, când în jurul lor e atâta RĂU. E foarte greu să ignori ce se-ntâmplă în jurul tău, de regulă rău, pentru a nu te încărca negativ. E aproape imposibil să-ți creezi o lume a ta, în care totul să fie bine și frumos. Și…  e atât de posibil să o iei razna, când vezi hărmălaia din jurul tău și când ești cât pe ce, în orice moment, să fii „înghițit” de ea. Boala secolului, stresul, te poate distruge, te poate omorî, dacă ajungi la un nivel foarte înalt al acestuia și nu apelezi la specialiști. Creierul are nevoie de ajutor, în foarte multe cazuri, dar puțini sunt cei care merg la medic, ceilalți refuzând, pe motiv că „ei nu sunt nebuni”.

Omenirea e pe un drum greșit, a luat-o razna. Haideți să ne salvăm, dacă mai suntem „cu capul pe umeri”, să nu ne lăsăm atrași în acest vortex! Cum? Nefăcând cele rele descrise mai sus… Făcând NUMAI ce e BINE!

One Comment on “Omenirea a luat-o razna…”

Comments are closed.